≫ 

Arno Gujon još jednom pokazao koliko je veliki čovek: Zahvaljujući njemu, rešen je problem Narodnih kuhinja na Kosovu (FOTO)

- Na farmi će raditi pet radnika koji će ubuduće moći da žive od svog rada - izjavio predsednik udruženja "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon

  • 12

U selu Prekovce, opština Novo Brdo, na Kosovu i Metohiji danas je svečano otvorena farma za tov svinja za potrebe Narodnih kuhinja Eparhije Raško-prizrenske "Majka Devet Jugovića". Time su stvoreni uslovi da Narodne kuhinje manje zavise od spoljašnjih donacija.

BRAVO: Niški zatvorenici se odrekli hrane u korist narodne kuhinje na Kosovu

Za finansiranje ovog projekta je humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo", na čijem je čelu Arno Gujon, donirala 150.000 evra.

Projekat je finansirala humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" Foto: Privatna arhiva

- Danas je veliki dan za sve nas jer posle osam meseci rada konačno je otvorena farma svinja čiji je kapacitet oko 300 grla. Ova farma će omogućiti Narodnim kuhinjama da manje zavise od spoljašnih donacija u mesu jer će same moći da se snabdevaju. Takođe će na farmi raditi pet radnika koji će ubuduće moći da žive od svog rada - izjavio predsednik udruženja "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon.

Na farmi će raditi pet radnika Foto: Privatna arhiva

Od 2012. do danas, humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" je u saradnji sa Eparhijom Raško-prizrenskom finansirala više samoodrživih projekata u oblasti stočarstva i poljoprivrede: četiri farme, jednu mlekaru, jednu fabriku za pasterizaciju voća i povrća kao i desetine plastenika širom Kosova i Metohije.

Humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" je u saradnji sa Eparhijom Raško-prizrenskom finansirala više samoodrživih projekata u oblasti stočarstva i poljoprivrede: Foto: Privatna arhiva

VIDEO: Čudo na Kosovu, buknula voda iz zemlje u Pećkoj patrijaršiji

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amelija

    26. april 2018 | 21:58

    Dobri čoveče naklon do zemlje.

  • Laza

    26. april 2018 | 21:54

    Svaka cast za pomoc i hvala! Na zalost kod nas je zastupljeno komentarisanje o rialiti programima a ovako lepe vesti retko ko cita...

  • Dule

    26. april 2018 | 21:44

    Bog ti pomogao dobri covjece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA