Lončar zatražio izveštaj bolnica gde je lečena Marina Kovačev posle pisma njene majke o propustima

- Bila je u jednokrevetnoj sobi u Institutu u Kamenici, primala je terapiju koja postoji za tu bolest i koja je dostupna. Imala je privatni broj telefona doktora koji je lečio da može da ga pozove kad god joj zatreba - naveo je ministar

  • 6

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zatražio je izveštaj zdravstvenih ustanova u kojima je lečena preminula mlada novinarka Marina Kovačev iz Novog Sada, nakon što je dobio pismo od njene majke koja je ukazala na "propuste zdravstvenog sistema".

TUGA: Preminula novinarka Marina Kovačev za koju je Srbija skupljala pomoć

Lončar je rekao da je obavešten da je preminula devojka imala najmaligniji tumor, gde je procenat preživljavanja do jedan odsto do godinu dana, bez obzira na terapiju.

- Bila je u jednokrevetnoj sobi u Institutu u Kamenici, primala je terapiju koja postoji za tu bolest i koja je dostupna. Imala je privatni broj telefona doktora koji je lečio da može da ga pozove kad god joj zatreba - naveo je ministar.

Ministar Lončar kaže da nije bilo zamerki na mesta na kojima je preminula novinarka ležala Foto: Tanjug

Devojka je umrla u bolnici u Turskoj gde je otišla na lečenje, a ministar kaže da je lekar iz Kamenice nakon toga od porodice dobio poruku i pismo zahvalnosti.

- Pitao sam za zamerke, ali toga nije bilo na mestima gde je ona ležala. Moram da se ogradim, pričam o činjenicama, ono što je meni dostupno, što sam tražio -  rekao je ministar novinarima u Beogradu.

Dodaje i to da zdravstveni sistem u Srbiji "nikome neće davati lažnu nadu", da se danas često dešava da pojedine bolnice u svetu uzimaju mnogo novca pacijentima, a da znaju da pomoći nema.

- Mi nećemo reći da nešto možemo da izlečimo, da možemo da pomognemo, a da to ne može. To se u Srbiji neće raditi dok sam ja ministar - naglasio je Lončar.

Majka koja je izgubila najvoljenije biće, kako kaže, ima pravo da kaže šta god misli i sve što joj je na duši, jer se desila nemerljiva tragedija.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nela

    4. maj 2018 | 17:42

    Da li ti imas bar malo savesti? Jel mislis da majka laze posle ovakve tragedije? Ne znas kako je stanje u bolnicama?!

  • Maja

    4. maj 2018 | 18:54

    Najgore je porodici, ali ni medicina nije svemoguća. Uvek ćemo kriviti doktore i traziti krivce jer bol je neizdrživ. Prošla sam kroz to. Saučešće porodici

  • Jela

    4. maj 2018 | 19:58

    Neke bolesti se ne lece...ne zbog propusta vec zato sto su za sada ne izlečive...tuga je jedno a o o sto gospodja sada hoce je nesto sasvim drugo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA