Da li je ovo najstariji Srbin? Radmilo ima 102 godine i poslednji put je u bolnici bio pre sedam decenija (FOTO)

On je svakako najstariji operisani pacijent kragujevačkog zdravstva

  • 11

Radmilo Stanić iz Malih Pčelica ima 102 godine i najstariji je operisani pacijent kragujevačkog zdravstva, ako ne i jedan od najstarijih u Srbiji.

NAJSTARIJI SRBIN DRAGOLJUB NAPUNIO 107 GODINA: Nema recept za dugovečnost, ali ovo radi svakog dana! (VIDEO)

Za vek života ostvario se u ulozi muža, oca, dede, pradede... Bio je peto dete, završio je gimnaziju, radio u Vojnoj fabrici, a sa poslom je počeo kada mu je bilo samo 10 godina, kao šegrt u trgovinskoj radnji.

- Dođe sa volovima, isprodaje i kod mene dođe da kupi. Nijedna mušterija nije smela da uđe u prodavnicu, da ne dobije račun - ispričao je on za RTS i dodao da je kao mlađi voleo matematiku, harmoniku i igranke, seoske poslove i svoj šljivik.

Dug život na nogama doveo je do toga da mu strada kuk, zbog čega je u bolnicu došao prvu put posle daleke 1946. godine.

- Ako nešto bude udarilo na mene, pa ja imam 102 godine. Šta ću, da živim ceo vek? - pita se on dok se uspešno oporavlja posle intervencije.

Printskrin: Youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal

Njegov lekar, ortoped Žan Friščić iz KC Kragujevac kaže da je prezadovoljan njegovim oporavkom, opštim stanjem i njegovom željom da na nogama ode kući.

Tamo ga  čekaju sin od 77 i ćerka od 80 godina.

- Blago ženi i blago čoveku koji se nađu da se vole i da se poštuju, kao što smo bili ja i moja Dara. Sin ima 77, a ćerka mi ima 80 godina. Ali kad Ramilo vikne i kaže ‘ne može to tako‘, odmah bataljuju - kaže Radmilo.

Samo naizgled strog, očinski kaže "nek su mi deca živa i zdrava". On će lako, čim se vrati u svoje selo. U mislima je već tamo.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sony😎

    6. maj 2018 | 12:19

    nek si ziv i zdrav dekice jos puno godina dajte ovakvih prica vise nego zadruge i parova ovakve price su idealne ili ispovesti necije sudbine

  • Cikapera iz male krsne

    6. maj 2018 | 08:54

    U Virpazaru je skoro umro covek " iznenada" kako pise u umrlici, u 111. toj godini. Niko nije ibjavio ni rec. A u Japanu umro covek u 112.toj i svi pisali o tome.

  • Tanče

    6. maj 2018 | 11:14

    Nek si nam živ i zdrav dedice, da Bog da živio još pedeset godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA