Ovaj advokat iz Šapca pokazao je da ni godine, ni hendikep nisu prepreka da se radi i stvara (VIDEO)

Slobodan Smiljanić posle pola veka pravne prakse i dalje predano radi u svojoj kancelariji, sa nesmanjenim brojem klijenata

  • 0

Da život sa hendikepom može biti bogat i stvaralački i u osmoj deceniji, potvrđuje priča advokata, mr Slobodana Smiljanića iz Šapca, koji posle pola veka sudske i advokatske prakse i dalje radi u svojoj kancelariji i piše knjige. Njegov novi roman predstavljen je u rodnom Krupnju.

Glas slepog pevača iz čačanskog sela opčinio je Srbiju, ali do muzičkog dinara on teško dolazi (VIDEO)

- Imam dobru motivaciju za rad i bez vida, jer sam u životu naučio da čovek nikada ne treba da se preda. Našao sam sebe na taj način što sam razmišljao da bi bilo najbolje da naučim da sam radim na kompjuteru, na osnovu misaone aktivnosti, a ne na osnovu vida, dakle ne koristeći vid i to sam savladao za trideset dana - kaže Lale Smiljanić.

Tako su nastale i njegove knjige. Najpre ,,Na Hristovom raspeću" o lavovskoj borbi, kada je bio prinuđen na napusti sud , posle čega je izgubio vid.

Deo prakse pretočio je u novi roman o učinjenoj nepravdi i jednom biku pred čajetinskim sudom.

Velika pomoć mu je supruga Gordana, prijatelj kroz život i sekretarica u poslu.

- On je divan čovek, dobar otac, dobar muž, dobar domaćin. Meni je drago što sam ga upoznala i što smo 24 godine zajedno. Trudim se, koliko mogu, da mu pomognem i da mu zamenim to što on nema - navodi Gordana Smiljanić.

Delo šabačkog advokata izuzetna je čitanka za mlade, o istoriji, istinskim vrednostima i pravdi a njegov život motivacija i poruka za sve koji imaju zdravstveni problem.

- Da sami sebe izmene u psihičkom smislu i da se nikad ne predaju, da uvek imaju pozitivnu energiju, da uvek budu nasmejani, orni za rad i da se bave nečim što je korisno - poručuje mr Slobodan Lale Smiljanić.

Slobodan veruje da će mu život dati priliku da progleda, da češće viđa unuke i uživa sa suprugom, čija mu ljubav i podrška mnogo znače.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA