≫ 

Nevreme protutnjalo Srbijom: Nova Varoš se zabelela kao da je decembar, voda odnela traktor i automobil u Rači, odsečeno 80 kuća (FOTO) (VIDEO)

Kolika je šteta od nevremena znaće se kad komisija izađe na teren

  • 5

Jako nevreme praćeno kišom i gradom pogodilo je Novu Varoš u popodnevnim časovima. Obilna kiša i grad padali su neprestano skoro 20 minuta, pa je, po rečima meštana, šteta na usevima neminovna.

- Ovo ne pamtim, da je kod nas ovoliko padao, evo pobelelo nam je dvorište kao da je decembar - izjavio je Milenko Matijević za Glas zapadne Srbije.

U narednom satu stiže nevreme u Srbiju: Kruži upozorenje da se najgore nepogode očekuju u ova tri grada (FOTO)

Dana Ćurčić se uplašila da zbog ogromne količine vode ne poplavi kuća i okućnica.

- Kako je krenulo da pada pomislila sam da će voda sve odneti. Uspela sam nekako da reagujem i da sprečim zadražavanje vode u mom domaćinstvu, a u međuvremnu je hvala Bogu i stala kiša - ispričala je Dana.

Kolika je šteta od nevremena u Novoj Varoši znaće se kad komisija izađe na teren.

Sela su poplavljena/ Foto: Telegraf

Kiša koja je pogodila kuršulijske opštine izazvala je velike poplave u selika prema Merdaru. Na udaru su bili sela Kosanica, Rudare, Degrmen i čitav taj pojas. Putevi su poplavljeni, a voda se prema svedočenju meštana tih sela bukvalno sliva u rekama sa okolnih brda.

Voda je odnela traktor i automobil u selu Rača, a kako javljaju sa terena, odsečeno je i 80 kuća.

- Situacija je zaista loša. Trenutno je najgore u selu Rača i okolini. Ekipe su krenule na teren i kasnije će se znati kolika je šteta. Najgore je što kiša i dalje pada - potvrdio je predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

On dodaje da je nedavno kiša izazvala plavljenje puteva u istom kraju i tada je uvedeno vanredno stanje. Ono je još uvek na snazi, ali je sada situacija mnogo gora.

U ovim selima još traje vanredno stanje od skorašnjih poplava/ Foto: Telegraf

- Prvo je pola sata padao grad, a onda je krenula kiša. Polja sa kukuruzom i voćarski zasadi su potpuno uništeni. Trenutno voda i dalje nadolazi i malo nedostaje da prekrije magistralni put Niš-Priština - kaže Aleksandar Lukić iz kuršumlijskog sela Rudare.

Ono što je loše je činjenica da se Kosanica uliva u Toplicu i ide ka Prokuplju i Žitorađi, gde takođe već sat vremena pada kiša.

VIDEO: Ronioci žandarmerije, ljudi koji prvi pomažu u borbama sa vodom

(B. R/ Glas zapadne Srbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    22. maj 2018 | 20:27

    Evo žandarmerija na zadatku i evo zašto ljudima treba dati stanove! Evo sada uporedite prosvetara i žandarma!

  • SrbIN

    22. maj 2018 | 20:29

    Stalno ista priča a ništa se ne preduzima. U Obrenovcu posle poplave pojačana filma i očišćeni kanali. Na Kolubari brana na Ubači i Tamnavi postoje projekti da zaustave bujice. Nikada više neće biti poplave. To treba da radi svaka opština svake godine prema mogućnostima u nema brige. Možda ne može sve da se odbrani ali mnogo može ako ima volje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA