≫ 

Mučitelj iz Sombora kasapio guske, pa dobio da plati kaznu 80.000 dinara

U zarobljeništvu je držao i tri jedinke strogo zaštićenih divljih gusaka

  • 5

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) saopštilo je danas da je Osnovno javno tužilaštvo iz Sombora naložilo predsedniku Lovačkog društva iz Svilojeva, Alfredu Horvatu, da uplati 80.000 dinara u humanitarne svrhe zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja.

Horvat se tereti da je u svom domaćinstvu nezakonito držao u zatočeništvu tri jedinke strogo zaštićenih divljih gusaka (Anser anser).

Klepetan i Malena dobili naslednike: Nisu ni stigli da uživaju sa ptićima, a imaju novi problem (FOTO) (VIDEO)

Javno tužilaštvo je u ovom slučaju primenilo institut odlaganja krivičnog gonjenja za krivično delo za koje je zaprećena novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju od šest meseci do tri godine.

Postupajući po prijavi DZPPS, pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine, ornitolog Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i policijski službenici 13. marta, pored tri žive jedinke divlje guske u kući osumnjičenog pronašli su i 11 prepariranih, strogo zaštićenih i zaštićenih životinja - divlja mačka, vidra, dve jedinke lasice.

Žive jedinke divljih gusaka imale su potkresano perje na desnom krilu radi onemogućivanja letenja, pa su predate Prihvatilištu za divlje životinje Zoološkog vrta "Palić" na oporavak, navedeno je u saopštenju.

VIDEO: Hrabre guske oterale aligatora sa golf terena

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Veteran

    25. maj 2018 | 07:37

    Čak šta više dobro je i prošao sa 80.000, on je lovocuvar i trebao je to da zna,vremena su se promenila nije to kao nekada,...

  • Crni

    25. maj 2018 | 09:12

    Ja bi mu dao bar 10 god zatvora

  • Rasa

    25. maj 2018 | 09:42

    Juri anta pantu svi u srbiji odlepili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA