≫ 

Srpski žandarm na vrhu Evrope: Nezaustavljivi major Slaviša Ivanović po snegu i večitom ledu osvojio Kavkaz (FOTO)

U teškim uslovima major Slaviša Ivanović izveo je uspon na Zapadni Elbrus

  • 3

Major žandarmerije iz Niša Slaviša Ivanović (49) osvojio je vrh Evrope, Zapadni Elbrus na Kavkazu, koji se nalazi na visini od 5.642 metra nadmorske visine. Osvajanje najvišeg vrha Evrope i Rusije pokazuje da za srpske policajce ne postoje granice.

U ovom srpskom gradu mladi mogu da dobiju posao čim završe srednju školu

- Iz Beograda sam preko Istanbula stigao do Mineralnih voda u Rusiji na Kavkazu, a zatim do Treskola. Imali smo tri aklimatizaciona vrha iz baze u planinarskom domu Garabasi. Na završni uspon krenuli smo u 1 sat ujutru 29. maja i za deset i po sati izašli na Zapadni Elbrus po snegu i večitom ledu koji je okovao ovu planinu. Na samom vrhu duvao je vetar koji se pretvorio u oluju sa snegom. Povratak je bio izuzetno težak, vidljivosti od samo nekoliko metara - poručio je sa vrha Evrope i Rusije major Ivanović kolegama.

Teški uslovi i na silasku Foto: Promo/Policijski sindikat Srbije

- Uvek ćemo pomagati ovakve i slične poduhvate. Srpski policajci iznova dokazuju kako mogu da izdrže i najteže izazove. Majoru Ivanović je na pravi način predstavio ne samo srpsku policiju, već i državu Srbiju - čestitao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije njihovom članu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    1. jun 2018 | 17:05

    Bravo bravo bravo. Ipak sada jedan kraci odmor, mnogo je to teško bilo.

  • Jug Srbije

    2. jun 2018 | 09:26

    A mogli ste da napomenete da je ekspediciju vodio Zoran Pavlović iz PK Predejane, trenutno najbolji planinarski vodič i alpinista u Srbiji. Njegov tempo i plan priprema rezultira stoprocentnu izlaznost učesnika na ovakvim ekspedicijama. Zato većina alpinista ide sa njim na velike visine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA