≫ 

Anđeo pakla istetoviranih beonjača stigao u Jagodinu, seo pod Ivaninu iglu i tražio da Srbiju nosi zauvek, na najočiglednijem mestu (FOTO)

Tatu umetnica Ivana Aranđelović provela je tri dana tetovirajući Anđele pakla. Iz studija nije ih pustila bez zauvek ispisanog "Srbija" na koži, a posebno se istakao koji će nas "reklamirati" na glavi

  • 12
Foto: Privatna arhiva/Facebook: Ivana Aranđelović

Od bajkerske grupe "Anđeli pakla" Jagodinci su toliko zazirali, a onda je nastalo uzajamno oduševljenje. Toliko da je jedan od najuočljivijih, najopasnijeg izgleda, tatu majstor istetoviranih beonjača iz Belgije, napustio Srbiju sa njenim imenom zauvek ispisanim nasred glave.

Anđeli pakla su anđeli prijateljstva: Bajkeri sad Srbiju znaju preko Đokovića i Jagodine (FOTO)

- Oduševljen je Srbijom i organizacijom njihovog godišnjeg skupa. Zato je hteo da to istakne na vidnom mestu, pa mu sad ime naše zemlje piše preko potiljka - prepričava autor ovog dela tatu majstor Ivana Aranđelović (30).

Mada se tradiciionalno sa skupa ponese tetovaža, na prostoru sa srpskog nije se štedelo Foto: Privatna arhiva: Ivana Aranđelović

Sa momcima na lošem glasu uz izgled koji tera strah u kosti ispao je paklen jedino tempo tetoviranja.

Svi su hteli da se tetoviraju, ali fizički nismo uspeli da postignemo, bilo nas je petoro na toliko ljudi. Za tri dana uradila sam 29 loga skupa lobanje sa krilima, a slovima su označeni redni broj i mesto skupa, samo to se radilo u dve dimenzije - kaže Ivana i dalje sabirajući utiske.

Rmpalija na skupu bilo je na pretek, ali mada zavidne površine, boljka im je što ponestaje mesta za mastilo.

-  Bilo ih je koji više nemaju nimalo mesta za novu tetovažu, a žarko žele još. Mogla sam samo da se našalim: "Da krenemo mi, lepo, ispočetka, preko njih belom bojom" - kroz smeh će Ivana.

I da belgijski kolega nije ušetao sa posebnim zahtevom da zauvek ponese na svom potiljku i istakne srpski među ostaliim skupovima imala bi štošta da prepričava. Nije ni pošteno sela da počne da radi, a već je ušetala mušterija koju teško da će da zaboravi.

- U prvoj ekipi koja mi je došla u četvrtak, ušao je jedan Belgijanac, pogledao nas sve redom i pokazao na mene i rekao: "Ona će me tetovirati." Onda se i oduševio se što imam isečen jezik pa me je prebacio preko ramena i izneo napolje da se udam za njega. Naravno, bila je samo šala, ali sam mu prirasla srcu, pa se stalno vraćao da me obiđe da vidi da li me neko dira  - nastavlja ona, šaleći se da je možda kao Jagodinka baš ona donekle pripremila žitelje za ljude ekscentrične pojave i interesovanja svojim neubičajenim izgledom, punim tetovaža, prirsinga i modifiikacijom na telu - račvastim jezikom.

NELAGODNO MEŠTANIMA, ALI I BAJKERIMA

Očekivali biste da su glavne teme razgovora bili motori i tetovaže, ali prevarili biste se.

- Pričali smo o poslu, opštem stanju u Srbiji. Pitali su me za turistička mesta, neki su nastavili obilazak. Nisu imali nikakvih zamerki. Nije im bilo lagodno, na početku su im smetali oštri pogledi meštana, kojima je trebalo da nešto vremena da shvate da nemaju razloga za strah i da je panika bila bezrazložna. Jedino da je neko od njih imao konkretan problem koji sam čula je od Litvanca, kojeg je kolega tetovirao. On je nakon saobaćajne nesreće na motoru završio u invalidskim kolicima i naišao je na dosta prepreka kod nas, te kaže da su za razliku od ostatka Evrope loši uslovi za nepokretne ljude - kaže Ivana.

Zastrašujuće pojave maska su mnogih "nežnih divova" koji su razbili predrasude.

- Podosta njih je pilo samo vodu, znatan je broj ubeđenih antialkoholičara. Bilo je i onih koji nemaju nijednu tetovažu. Svakog dana obrtao se ražanj, a pripremala se hrana i posebno za muslimane - otkriva nam tatu umetnica i zaključuje:

- Kao ljudi su me oduševili. Ja sam i ranije imala iskustvo sa njima, dok sam radila u Švajcarskoj. Ta ista ekipa mi je došla u Srbiju. Oni su obični ljudi, samo što vole motore i tetovaže i izgledaju drugačije. Naravno u svakom žitu ima nekog kukolja, verovatno da ima nekog lošeg, samo što ja takvog još nisam upoznala.

(M. Rodić/m.rodic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA