≫ 

Neobična romansa: Konj Soko 5 godina zaljubljen u kravu Šarku, samo u nju gleda. Kad nisu zajedno, neće da jede ni da pije (VIDEO)

Njegova ljubav toliko je velika da Soko prati samo nju i svaki trenutak koristi da bude samo sa Šarkom

  • 15

U selu Koritnik na Goliji već pet godina traje najneobičnija romansa u Srbiji - ljubav između konja Sokola i golijske lepotice krave Šarke!

Gazda obeju životinja Miroljub kaže da je njegov sin pre neku godinu kupio konja Sokola i doveo ga u domaćinstvo, a kad su počeli da ga na ispašu puštaju sa drugom stokom, pre svih s kravama, primetili su da se druži samo sa jednom - svojom Šarkom i tako već čitavih pet godina!

Konj Biljan je umalo umro pateći za prijateljem, zecom Mladenom: Gazda ga izlečio od tuge - zagrljajem (FOTO)

Druge ga, kaže Miroljub, ne zanimaju. I noću i danju, on je uz nju, bilo kud da pođu. On mu dođe, kao onaj Romeo, kaže Miroljub, samo što je njegova štala drvena.

Njegova ljubav toliko je velika da Soko prati samo nju i svaki trenutak koristi da bude samo sa njom, a mnogo je, kaže ovaj domaćin, emotivniji od nje.

- Ona stane, on pored nje i stavi joj glavu na leđa. I tako stoje. Ona ga gurne glavom i pomeri se, on ništa, ponovo se primakne. Narod se krsti, tako nešto ovde niko ne pamti - kaže gazdarica Biljana sećajući se kako Soko nije hteo ni da jede ni da pije pet dana dok je iz štale nisu pustili na pašu pošto se otelila.

Mnogi sumnjaju da je tu nešto bilo, ali još uvek to niko nije video svojim očima. Stariji kažu, samo da Soko ne izgubi strpljenje, jer mogao bi "jade napraviti". Šarka će izgleda ipak ostati samo platonska Sokolova ljubav, jer, kako kaže lokalni veterinar, parenje među njima je nemoguće.

(Telegraf.rs/TV Prva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA