I patrijarh Irinej zarobljen u protestu kod Šida: Sveštenici molili okupljene da ga propuste, ali nije vredelo

Službena vozila SPC blokirana su na povratku iz Dalja

  • 49

Ljudi koji su se okupili danas protestujući protiv cena benzina blokirali su kod Šida prolaz i patrijarhu Irineju. Patrijarh, mitropolit Amfilohije, vladika Jovan, Nikola Selaković i njihova pratnja i dalje su zarobljeni u nepreglednoj koloni.

Savo Milošević se bunio zbog blokade puta: Izašao je iz auta, počela je svađa, a onda su mu dobacili za "mašinu" od 100.000 evra (VIDEO)

Službena vozila SPC blokirana su na povratku iz Dalja u Hrvatskoj, gde je patrijarh služio Svetu arhijerejsku litirgiju na ustoličenju novog episkopa osečkopoljskog i baranjskog Heruvima, piše Informer.

Kolona je zaustavljena neposredno po prelasku granice, a pored patrijarha u njoj su i mitropolit Amfilohije, Vladika Jovan i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

Sveštenici iz pratnje pokušali su da razgovaraju sa protestantima koji su blokirali saobraćaj i zamole ih da propuste patrijarha, ali oni nisu hteli ni da čuju.

VIDEO: Otvaranje festivala "Merdita, Dobar dan"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    10. jun 2018 | 21:40

    Pokojni patrijarh Pavle bi prosao peske .

  • Gospodi pomiluj

    10. jun 2018 | 21:25

    Crkva nije hitna! Ah da trebali su da im ne ukinu rotacije na audijima onomad! Šta je za njih 170 DIN za litar? 100 eura venčanje, 100 eura sahrana, 50 eura krštenje, 50 eura parastos, a fiskalne račune ne daju i još u evrima naplaćuju! U Boga verujem, ali crkva je na žalost otišla stranputicom otkad je Pavle umro :(

  • Covek

    10. jun 2018 | 21:22

    Bas sam se potresao za njih! Mora da im je bilo vruce u Audiju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA