Ministar poljoprivrede obišao poplavljene u Petrovcu na Mlavi: Štetu ćemo nadoknaditi kao posle majskih poplava u Obrenovcu

- Ovde je blato ljudima ušlo u kuće. Sada sa predsednikom opštine organizujemo da se to što pre iznese i da se ostaci animalnog otpada uklone kako bi se sprečila zaraza - rekao je ministar

  • 3

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obišao je danas više sela u opštini Petrovac na Mlavi pogođenoj poplavama i najavio da će se od ponedeljka vršiti procena štete, a da će država u međuvremenu da učini sve da se život u tom delu Srbije vrati u normalne tokove.

Samo da večeras ostanemo na Mlavi, a ne pod njom: Ljudi plaču i strahuju od najgoreg, a baš na ovom mestu je sve krenulo po zlu (VIDEO) (FOTO)

O finansijskoj pomoći, kaže Nedimović, biće reči kada se proceni šteta.

- Sa Kancelarijom za javna ulaganja biće napravljen program kao što je to urađeno u Obrenovcu 2014. i 2015. godine - rekao je Nedimović novinarima u selu Burovac.

On je kazao da će država staviti u funkciju sve što ima na raspolaganju kako bi pomogla stanovništvu, navodeći da će u tu opštinu biti dopremljene sušilice, kamioni za čišćenje, cisterne sa vodom.

Pukla brana Foto: tpknews.com

Ministar je razgovarao sa predsednikom opštine Duškom Nedinićem o organizovanju komisija koje će raditi na terenu kako bi se došlo do svakog čoveka.

- Da sledeće nedelje to uradimo i da onda izađemo sa procenama i vidimo kako ćemo pomoći kod objekata infrastrukture i poljoprivrednog zemljišta - rekao je Nedimović.

Ministar je sa direktorom "Srbija voda" Goranom Puzovićem i predsednikom opštine Petrovac na Mlavi Duškom Nedinićem obišao i selo Krvije gde je odnet deo puta.

- To moramo da rešimo kako bi se život vratio u normalu - rekao je Nedimović, koji je sa lokalnim stanovništvom razgovarao na koji način da se i u skorijem roku situacija stabilizuje.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Situacija u Malom Požarevcu je u odnosu na juče, kada su domaćinstva bila gotovo poplavljena, malo bolja, a stanovništvo se bavi saniranjem posledica.

Nakon što se upoznao sa situacijom, Nedimović je rekao da se tu dogodila "jedna mala Tekija".

Za sedam sati palo je 125 litara vode i taj poplavni talas napravio je veće probleme nego onaj 1984. godine.

Ministar je primetio da je problem akumulacija, napravljena pre 55 godina i da se o njoj, kako je rekao, mora voditi više računa u tekućem održavanju, inače će ona praviti probleme.

- Ovde je blato ljudima ušlo u kuće. Sada sa predsednikom opštine organizujemo da se to što pre iznese i da se ostaci animalnog otpada uklone kako bi se sprečila zaraza - rekao je ministar.

Struje u ovom kraju ima, voda se obezbeđuje i radi se na tome da život normalno funkcioniše.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AG

    16. jun 2018 | 13:50

    Ne može država da shvati da je jeftinije sprečiti ulaganjima ,od nadoknada štete, to je simptomatsko lečenje bez dijagnoze.

  • Ela

    16. jun 2018 | 13:18

    Znaci nikad

  • slađa

    16. jun 2018 | 14:08

    Klimatske promene moraju ozbiljnije da shvate svi. Ove nepogode su očekivane nakon ranog početka leta i visokih temperatura. Nadam se da će se poljoprivrednici oporaviti i napraviti sa vladom neki plan kako da se sledeći put prođe sa što manje štete. Svi treba da se uključe, ne samo država.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA