≫ 

Upijajte ove zrake sunca, jer kad ono zađe, vratiće se crni oblaci i kiša: Ovo je najtopliji dan do kraja nedelje (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite Viva travel vremensku prognozu sa Katarinom, Kristinom i Sarom

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite Viva travel vremensku prognozu sa Kristinom , Sarom i Katarinom.

Ove letnje dane provedite sa agencijom Viva travel na prelepim plažama najtraženijih destinacija - GrčkaItalijaTurskaŠpanija i Egipat.

Iako su se svi obradovali lepom i sunčanom početku radne nedelje, kao i konačno nepto višim temperaturama posle hladnijeg perioda, ovo otopljenje neće dugo trajati. Već od sutra vraćaju nam se kiša i sivi oblaci, a na trajnije otopljenje ćemo još pričekati.

Uprkos tome, zračenje je izuzetno jako danas, pa je neophodno da se namažete kremom sa zaštitnim faktorom pre izlaska napolje.

Već od sutra indeks UV zračenja slabi; Foto: Printskrin/hidmet.gov.rs

U Srbiji do kraja dana umereno oblačno i malo toplije, ali i dalje sveže za ovo doba godine. Krajem dana sa juga jače naoblačenje, a u južnim predelima očekuje se i kiša. Duvaće slab do umeren severoistočni vetar. Maksimalna temperatura od 19 do 25°C.

U Beogradu do kraja dana dana umereno oblačno i bez padavina. Duvaće slab do umeren severoistočni vetar. Maksimalna temperatura 23°C.

U Srbiji u utorak umereno do potpuno oblačno i veoma sveže za ovo doba godine, povremeno sa kišom, na jugu i jugozapadu i sa pljuskovima gde se očekuju i veće količine padavina. U toku noći obilni pljuskovi očekuju se na istoku Srbije. Na severu i severozapadu Srbije tokom većeg dela dana biće suvo, a u Vojvodini i toplije. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 13 do 17°C, maksimalna dnevna od 18 do 26°C.

U Beogradu u utorak umereno do potpuno oblačno, povremeno sa slabom kišom, ali će tokom većeg dela biti suvo. Minimalna temperatura 15°C, maksimalna dnevna 19°C.

U utorak oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom; Foto: Tanjug/Tanja Valič

U utorak oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom biće u istočnim i jugoistočnim predelima Evrope i na Balkanskom poluostrvu. U ostalim predelima biće uglavnom suvo. Najhladnije će biti u Poljskoj sa temperaturom oko 20°C, a najtoplije u Španiji sa temperaturom do 40°C.

Na Balkanskom poluostrvu u utorak umereno do potpuno oblačno sa kišom, na jugu i jugoistoku poluostrva i u oblasti Egejskog mora sa veoma obilnim pljuskovima i grmljavinom. Na severozapadu poluostrva biće uglavnom suvo. Maksimalna temperatura od 19 do 27°C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA