≫ 

Da li su deca huligani ako se provlače bez karte do bazena ili je to slatka taktika: Ko im je dao besplatno kupanje?

Deca se dovijaju na razne načine da uđu i ne plate kartu, ali da li treba da im poklonimo to kupanje na bazenu?

  • 13

Stiglo je leto, počeo raspust, a prva asocijacija na ta dva pojma su deca koja se brčkaju na moru, na bazenima, deca koja uživaju u suncu i letu. Dobro, ne baš ovako hladnom letu, kao ovih dana. Neki neće mrdnuti iz Beograda, pa će im bazeni biti jedan od načina da se rashlade.

Koncentracioni logor na bazenima u Inđiji: Postavljena bodljikava živa oko kupališta, ovo je objašnjenje upravnika (VIDEO)

Cene karata na bazenima su, bar za sada, ostale iste kao prošlogodišnje. Recimo, na Olimpu je celodnevna karta za dete do 7 godina - 100 dinara, a od 17 do 19 časova - 50 dinara. Oni koje roditelji puštaju na bazene same, odnosno s društvom, moraju da plate punu cenu. Deca se onda dovijaju na razne načine, pa pokušavaju da uđu na bazene "okolo naokolo", pronalaze "nezvanične" ulaze, skinu se napolju, pokvase se vodom iz flaše, pa pokušavaju da uđu sa izgovorom da su zaboravili kartu.

"11. april" je besplatan za decu sa Novog Beograda, Foto: Pixabay/Pexels

Tako je bazen u Inđiji na vrh ograde postavio bodljikavu žicu, u pokušaju da spreči ulazak neželjenih posetilaca. Žica poručuje da sa upravom bazena nema šale. Ruku na srce, to nije, bar prema navodima iz uprave bazena, urađeno da bi sprečili "normalne" neželjene posetioce već, kako navode, huligane koji noću pijani upadaju na bazen i kupaju se! Svejedno, bodljikava živa ipak deluje malo preterano.

U BEOGRADU NEMA PROBLEMA KAO U INĐIJI, OSIM MOŽDA...

U pokušaju da saznamo da li beogradski bazeni imaju slične probleme sa "upadima", sa "Olimpa" su nam kratko rekli da "nemaju te informacije".

Većina beogradskih bazena sredom daje školarcima besplatan ulaz na bazen, uz đačku knjižicu. Razumljivo je što deci to nije dovoljno i što iznalaze razne načine da prođu jeftinije. A jedan od njih je upravo neplaćanje karte. To nas vraća u vreme kada se trešnje nisu kupovale, već krale sa društvom. One kupovne nisu bile tako slatke, kao one koje naberete i odmah pojedete. Iz pohoda na slatke, crvene plodove uvek se vraćalo umazanih majica, ruku i usta. Možda je i današnjim kradljivcima trešanja slađe da na bazen uđu inkognito.

Većina beogradskih bazena sredom daje besplatan ulaz školarcima, Foto: Promo / Terme Olimia.com

... NA "11. APRILU"

Na otvorenim bazenima Taš kažu da tih problema sa "upadačima" nemaju, ali da bi takve probleme mogao da ima "11. april". Međutim, iz ovog novobeogradskog bazena negiraju da imaju tih problema, jer deca za tim nemaju potrebe.

Za novobeogradske osnovce od ponedeljka do nedelje, od 10 do 19 časova je, kažu, besplatan ulaz. Uz đačku knjižicu. Sredom, uz isti dokument, mogu da uđu osnovci i srednjoškolci sa svih ostalih opština potpuno besplatno. Sve, kažu, rade u saradnji sa Sekretarijatom za sport.

Taš takođe sredom daje slobodan ulaz osnovcima i srednjoškolcima. Deca do dve godine ulaze besplatno, a za onu do 7 godina starosti, karta košta 100 dinara.

U Ljigu, primera radi, najbolji đaci dobijaju besplatne karte za bazen.

Da li su deca koja upadaju na bazene "mali huligani" ili im zaista treba omogućiti ono što su zaslužili svojim uspehom u školi ili lepim ponašanjem? Ostavite nam odgovore u komentarima.

VIDEO: Mališa neplanirano "bućnuo" u bazen

(Jasna Vučić j.vucic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valderama

    30. jun 2018 | 16:20

    Deca mladja od 15 godina ni ne treba da placaju kartu za bazen,dovoljno je djacka knjizica i to je to

  • Mama

    30. jun 2018 | 17:44

    Ne shvatam šta je sporno da uđu deca na bazen bez karte, to bi trebalo biti pravilo. Sada ni to nije u redu. A da!! Možda je bolje da sede ispred računara, telefona, da se vucaraju po ulicama, drogiraju, nego da plivaju i zdravo se zabavljaju sa vršnjacima.

  • Mama

    30. jun 2018 | 18:21

    Ima troje dece ,plate mizerne a odmor bilo gde misaona imenica...bazen za jednog je 150 din,idu jednom mesecno i to dobro osetimo...mogli bi dati popust za decu skolskog uzrasta .Pancevo je u pitanju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA