≫ 

Gitarista Bebanovog benda ukrao golubici jaja, skuvao ih, vratio u gnezdo i slikao: Kada su ga svi napali, isterali su ga iz grupe (FOTO)

Čak i Beban deli mišljenje javnosti i osuđuje čin svog, sada već bivšeg, gitariste

  • 21

Nikola Spasić, gitarista u bendu Irie Fm Vukašina Markovića Bebana, jednim svojim postupkom izazvao je gađenje i osudu javnosti. Toliko da su frontmenu benda stizale pretnje, agresivni i neukusni komentari. Sve dok gitaristu nije otpustio.

Sve je krenulo tako što je Spasić na svoj Instagram profil okačio slike onoga što je uradio. Mladić je tako praktično dokumentovao i ponosno pokazivao postupak kog bi se svako drugi gnušao. A samo zato što nije znao kako da se izbori sa golubovima koji, prirodno, lete od krova do krova i gnezde se.

Grob će mi platiti od repriza! Beban opleo po RTS-u, najavio šestu tužbu, pa ponizio i "Nemanjiće"

Spasiću je mesecima smetala jedna golubica koja mu je sletala na terasu i kako nije znao da se izbori sa njom, odlučio je da joj se osveti. Bio je strpljiv, sačekao da se golubica skloni od gnezda, i dok nije bila tu - uzeo je njena jaja i skuvao ih. Ali, tu nije kraj.

Nakon što je jaja skuvao, mladi gitarista ih je vratio u gnezdo, uz komentar: "Sve vraćeno na mesto da mlada mama ne primeti. Sad će deca, samo što nisu". Tako će golubica sad dane provoditi grejući mrtve fetuse i čekajući da se ispile, dok će Spasić to posmatrati i naslađivati se.

Ovako je, u slikama, izgledao njegov postupak:

Foto: Printskrin Instagram
Foto: Printskrin Instagram
Foto: Printskrin Instagram

Nakon što su frontmena grupe, Vukašina Markovića, napali zbog postupka njegovog gitariste, oglasio se saopštenjem:

"Poštovani fanovi benda i svi koji našu FB stranicu posećujete u poslednjih 24 časa zbog ovog nemilog događaja, dobar dan.

Po mom ličnom mišljenju, ovaj odogovor stiže kasno, ali radi se o tome da ne možemo da verujemo do čega je došlo, i pokušavamo da sagledamo činjenično stanje i donesemo pravu odluku. Članice i članovi benda irieFM su krajnje zatečeni ovom situacijom.

Jako nam je žao što je do ovoga došlo, ali ovom prilikom moramo da se ogradimo od postupka našeg člana Nikole Spasića. U ovom slučaju, akt pojedinca NIKAKO ne podrazumeva akt kolektiva. Nismo imali prilike da se do sada, kroz rad benda susretnemo sa ovakvom problematikom. Naša dosadašnja saradnja je podrazumevala pre svega profesionalizam, bez ikakvih iznošenja stavova ove vrste.

Printskrin: Youtube/iriefmbgd

S obzirom na to da se ton, ideja i sam čin, ni po kom osnovu ne slažu sa načelima benda, kao ni muzikom koju u okviru benda irieFM stvaram, ovom prilikom vas obaveštavam da sam odlučio da, kao šef, frontmen i autor kompletnog idejnog aspekta benda, našeg aktuelnog gitaristu isključim iz daljeg rada.

Od sinoć, moje koleginice i kolege iz benda dobijaju preteće poruke u lične inboxe, što smatram krajnje neukusnim i neprimerenim. Etiketiranje bilo koje vrste, pojedinaca koji nisu nikako odgovorni za ovu situaciju, kao i muzike koju bend interpretira, a lično je moje autorsko delo, je krajnje besmisleno.

Sa namerom da jasno svima damo do znanja da ovo što se desilo nema nikakvih dodirnih tačaka sa filozofijom, kako ostalih članica i članova benda, tako i kolektiva koji postoji u različitim oblicima već više od 8 godina, očekujem da se nadalje suzdržite svih agresivnih, pretećih i neukusnih komentara i poruka.

Ponavljam, izbor pojedinca ne može i ne podrazumeva izbor kolektiva.

Hvala vam.

Vukašin Marković."

Mučili psa, pa ga ostavili u šahti da umre:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gidra

    2. jul 2018 | 15:28

    Ne nazivaju dzabe golubove letećim pacovima. Kao paraziti su. Ne daju se oterati i prljaju iza sebe da se jedva iza njih može načistiti. U nekim velikim gradovima u svetu su i zvanično proglašeni štetočinama i teraju ih.

  • Goran Č.

    2. jul 2018 | 18:33

    Onda svi ostali koji su dusebrizni nemojte da kuvate kokosja jaja. Nema nikakve razlike izmedju kokosjih i golubjih jaja a rezultat je isti, skuvana jaja.

  • Ikar

    2. jul 2018 | 15:10

    Mora nekako covjek da se brani od letecih pacova ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA