≫ 

Srbi sve teže do lekara: Redovi, nervoza i sati čekanja za zakazivanje pregleda (FOTO)

I pored elektronskog zakazivanja, ovako je svakog petog u mesecu ispred Kliničkog centra

  • 4

Da elektronski sistem zakazivanja nije doneo ništa dobro pacijentima, iako je trebalo da im olakša pristup lekarima, dokaz je i ova fotografija slikana ispred Kliničkog centra Srbije.

Sjajna vest i ogromno olakšanje: Zakazivanje lekarskih pregleda od sada preko mobilne aplikacije

Čitateljka Telegrafa je satima čekala ispred Kliničkog centra Srbije. Tako je, kaže, svakog petog u mesecu. Žena je čekala od 7 do 9.15 sati. Nikog nije bilo briga što pacijenti nemaju gde da sednu, da odmore dok čekaju.

Fotografija je nastala krišom, jer slikanje nije bilo dozvoljeno, Foto: Telegraf

- Trebalo je da zakažem kontrolni pregled. Jedva sam slikala, jer ne daju da se fotografiše. Kažu da je javna ustanova. Jednom deki su uzeli mobilni i izbrisali sliku - rekla je I. R. za Telegraf.rs.

I pored elektronskog zakazivanja, ovako je svakog petog u mesecu ispred Kliničkog centra.

Tako u Domu zdravlja jednog beogradskog naselja, lekari ne znaju ni da koriste program za zakazivanje pregleda.

- Došla sam da zakažem pregled i doktorka mi je iz cuga rekla da nema mesta. Kad sam je pitala kako zna, kad nije ni pogledala u kompjuter, rekla je da se ne snalazi na računaru, a da električar koji im pomaže oko toga trenutno nije tu - priča Beograđanka Tanja U.

Neki lekari ne znaju da koriste program za zakazivanje, Foto: Pixabay.com

Slične probleme imala je i majka jednog dečaka.

- Pedijatar u Domu zdravlja na opštini Palilula mesecima nije mogao da mi zakaže kontrolu za dete kod urologa na Institutu za majku i dete. Dolazila sam uredno između prvog i petog u mesecu, ali mi je lekar uvek govorio isto"Nisu ažurirani termini". Posle ne znam koliko meseci gubljenja vremena, rekao mi je da administratori programa koji se koristi za zakazivanje mole glavne sestre na odeljenjima da oslobode termine - priča ova majka.

RANIJE SAM ZAKAZIVALA TELEFONOM I NISAM GUBILA VREME

Čemu onda elektronsko zakazivanje, ako sam ranije mogla da nazovem telefonom odeljenje na Institutu koje mi treba i zakažem direktno, pita se ova majka. Gubim vreme čejakući kod pedijatra, jer predam knjižicu i čekam, ne upadam u ordinaciju "samo nešto da pitam".

Na kraju je, priča, pozvala odeljenje urologije na Institutu, objasnila lekaru o čemu se radi i on joj je rekao kad da dođe, bez termina i uputa, jer je trebalo samo da pogleda rezultate ultrazvuka.

VIDEO/Lončar: Država će kontrolistati diplome lekara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moki

    5. jul 2018 | 23:28

    Na nasu veliku zalost u zdravstvu je velikijavasluk i anarhija ,prosto je nemoguce shvatiti tezinu ovog problema.To je citav sistem tako tako napravljen da jedan drugom cuvaju ledja a pacijenti su tu samo bespomocni i nemi posmatraci.Nedaj boze da se covek razboli.Eto domaceg zadatka za ministra a i za vladu pa gospodo molim lepo prionite na posao nagradjuj ili kaznjavaj po potrebi.Ovo trenutno stanje je neizdrzljivo

  • Zlaja

    6. jul 2018 | 07:33

    Zašto ove slike ne pokažete gospodinu ministru Lončaru koji sad tvrdi da nema redova i čekanja.

  • Rs

    6. jul 2018 | 01:27

    Boze sacuvaj... Mozes umreti dok te prime ili odes tamo stojis u redu pa pokupis jos koji virus, bolest... E propasti, a osnova je zdravstvo i prosveta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA