Najveći most na Koridoru 10 zasijaće u bojama srpske zastave (FOTO)

Most je dužine 645 metara, a stubovi dostižu visinu od 62 metra

  • 1

Most Vrla u Vladičinom Hanu u završnoj je fazi sređivanja i ulepšavanja, a proteklih dana urađeno je probno osvetljenje ove građevine. Prema ranijim najavama, Vrla - najveći most na Koridoru 10, biće osvetljen u bojama srpske zastave.

Izgoreo konak manastira Sveti Ilija iz 13. veka: Predanje kaže da Turci nisu smeli da sruše jer su se plašili gneva sveca (FOTO)

Kompanija "Energo maksystem" uspešno je okončala radove na izgradnji dva najveća mosta na auto-putu Koridora 10 u Vladičinom Hanu. Reč je o već pomenutom mostu Vrla i mostu Džemin Do.

Most Vrla biće osvetljen u bojama srpske zastave, Foto. Telegraf

Za ova dva mosta kažu da su impresivne građevine, dužine 495 metara i 645 metara, čiji stubovi dostižu visinu od čak 62 metra, što je, prema rečima građevinara, zahtevalo veoma preciznu tehnologiju u montaži nosača, sistemom tzv. lansirne rešetke.

Koridor 10 je jedan od najvećih panevropskih saobraćajnih koridora, koji prolazi kroz našu zemlju i povezuje Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Bugarsku, Makedoniju i Grčku.

Projekat je završen u saradnji sa konzorcijumskim partnerima. Most Vrla, postao je u međuvremenu novi simbol prepoznavanja Vladičinog Hana, kao i treći most u gradu koji će postati obeležje ovog mesta.

VIDEO: Snimanje indijskog filma na mostu na Adi

(S. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA