Vremenska prognoza do kraja dana (7. jul 2018. godine): Pola Srbije u haosu zbog kiše, na snazi crveni meteoalarm (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

  • 1

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje o velikoj količini padavina tokom vikenda, a do kraja dana u celoj Srbiji zadržaće se kišovito vreme sa jakim pljuskovima i grmljavinom, dok će u pojedinim krajevima biti i do 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Obilne padavine izazvale su velike probleme u Ljigu, Aranđelovcu, Mladenovcu, a u poslednjih nekoliko sati je na području zapadne Srbije i Moravičkog okruga palo više od 40 litara kiše, što je kao rezultat izazvalo izlivanje reka i poplave.

>>> (BLOG UŽIVO) Srbija je poplavljena, vanredna situacija u tri opštine, Golija odsečena od sveta: Kiša napravila haos u celoj zemlji (FOTO) (VIDEO)

Više desetina kuća u Čačku je poplavljeno, usled obilne kiše, rečeno je u Štabu za vanredne situacije. Poplavljene su kuće u naseljima Kulinovci, Atenica i Trnava, usled izlivanja potoka, a u naselju Loznica izlila se Loznička reka i poplavila lokalni put i više kuća.

Kiša će padati do utorka - Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

I u opštini Topola bilo je poplava, iako kiša nije bila jakog inteziteta. Međutim, zbog već povećanog vodostaja reka od prethodnih padavina, izlila se reka Kamenica. Na teritoriji opštine Ljig proglašena je vanredna situacija u Kačerskom kraju gde su i pre 15 dana bile poplave.

Kiša će padati do utorka, ali će intenzitet i učestalost padavina oslabiti u narednim danima. Biće lokalnih pljuskova, a u pojedinim mestima količina padavina biće od 10 do 20 litara po kvadratnom metru - rekao je meteorolog Nedeljko Todorović.

U sredu se prognozira toplije i sunčano vreme, a od četvrtka pretežno sunčano, u popodnevnim satima retka pojava kratkotrajnih pljuskova.

U narednih desetak dana ne možemo očekivati vrućine sa temperaturama preko 30 stepeni.

Obilna kiša pala je i u Ivanjici, ali nije izazvala dodatne probleme i poplave.

U Beogradu do kraja dana pretežno oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom - Foto: Pixabay

U Beogradu do kraja dana pretežno oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za obilnije pljuskove. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar, krajem dana u pojačanju. Minimalna temperatura 20°C, maksimalna dnevna 22°C.

U Srbiji u ponedeljak oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na severu Vojvodine biće suvo i toplije. Maksimalna temperatura od 18°C na jugu do 30°C na krajnjem severu Srbije. U utorak pre podne promenljivo oblačno, ponegde sa kišom i pljuskovima, uglavnom u južnim i centralnim predelima. Posle podne razvedravanje. U sredu i četvrtak sunčano i toplije. Posle podne očekuje se jači razvoj oblačnosti, a na zapadu i jugozapadu i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 30°C.

U Beogradu u ponedeljak oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura do 22°C. U utorak razvedravanje. U sredu i četvrtak sunčano i toplije, maksimalna temperatura do 30°C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA