≫ 

Upozorenje RHMZ i MUP Srbije: Obilne padavine ponovo prete noćas i sutra, očekuje se porast vodostaja na čak 11 reka

Poplave još uvek nisu za nama

  • 5

U toku noći i sutra očekuje se veća količina padavina u Banatu, Pomoravlju i Šumadiji, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vremenska prognoza do kraja dana (8. jul 2018. godine): Kiša, pljuskovi sa grmljavinom, sunčano samo na severu (VIDEO)

Kada je reč o Beogradu, u toku noći i sutra najavljene su obilne padavine sa količinom od 20 do 30 mm za 12 sati, lokalno i više, dok će na široj teritoriji grada na snazi biti narandžasti meteoalarm.

Sutra su mogući i porasti vodostaja na Mlavi, Peku i Timoku, kao i na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Bjelici i gornjem toku Zapadne Morave, upozoravaju iz RHMZ.

Kako dodaju, na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, pa i bujičnim vodotocima u široj okolini Beograda moguca su lokalna izlivanja.

SEKTOR ZA VAREDNE SITACIJE U PRIPRAVNOSTI

- Imajući u vidu upozorenje koje je izdato od strane RHMZ-a o vremenskim nepogodama koje nas očekuju tokom noći i sutrašnjeg dana, svi timovi Sektora za vanredne situacije su i u ovom trenutku na terenu i zajedno sa lokalnom samoupravom i ostalim snagama zaštite i spasavanja, prate situaciju i po potrebi će odmah reagovati - izjavio je Predrag Marić, pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vanredna situacija trenutno je na snazi na teritoriji jednog grada, odnosno Čačka, i 10 opština: na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i opštine Ivanjica, kao i na delu teritorije opština Gornji Milanovac, Priboj, Ljig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana i Kosjerić.

- Tokom današnjeg dana nije bilo novih slučajeva ugrožavanja infrastruktrure niti domaćinstava uzrokovanih padavinama, a u cilju normalizacije vršeno je raščišćavanje puteva na više lokacija - objasnio je Marić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    8. jul 2018 | 20:47

    umesto hidrologa nas mup upozorava da ce reke da porastu.gde se pojavi civilna zastita tu je zbogom pameti........

  • Aleksandar VA

    8. jul 2018 | 20:33

    U Valjevu vec pocelo crni oblaci su se skupili sa svih strana poceo jak vetar i kisa vreme odlicno samo za spavanje ko moze e kakvo leto da je da dodje zima obucem se pa da idem ko covek napolje a ne da gledam u nebo ko indijanac kad krenem da radim

  • bree bree bree bree bree bree!!!

    8. jul 2018 | 22:33

    Što se mene tiče može da pada još 15 dana i noći! Meni ne smeta nimalo. A volim kad grmi i seva. Tada se vidi snaga i moć prirode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA