Boba je stvorila kuću iz snova sa tajnim prolazima: Sve je u njoj staro, sa otpada i buvljaka, osim krova, a deluje kao da je iz bajke (FOTO)

Nekoliko tematskih večeri, rođendana, proslava doktorata i oduševljeni prijatelji predlažu im "zašto ne biste kuću iznajmili, da i drugi mogu da uživaju u njoj"

  • 3

Nema drugog načina opisati tu lepotu, nego kao kuću iz snova. Opremana da bude dom Slobodanke Bobe Stević i njenog supruga, nastala isključivo od starih, prirodnih materijala, cigala i greda. Nov je, kažu, jedino krov. Krenuli su, priča nam Boba, da uklapaju enterijer, a to su onda prepoznali drugi i poželeli za sebe delić tog raja.

Ako mislite da je samo spoljašnost ove kućice prelepa, čekajte da uđete unutra! (VIDEO)

Na "Rustičnoj kući" nov je samo limeni krov, Foto: Instagram/bo_inside

Posle osam godina života u "Rustičnoj kući sa pogledom od milion dolara" u Novom Sadu, bračni par je našao novi život za svoj nekadašnji dom i od prošle godine počeli su da je - iznajmljuju. A gosti se samo nižu.

KRENULO JE OD EGZITA

Spontanost je odigrala veliku ulogu u tome da ovaj bračni par pijanista postane i neka vrsta hotelijera. Nekoliko tematskih večeri, rođendana, proslava doktorata i oduševljeni prijatelji predlažu im "zašto ne biste kuću iznajmili, da i drugi mogu da uživaju u njoj". I počelo je s iznajmljivanjem za Egzit, prijateljima, dok su oni na putu. Ubrzo se javljaju i stranci iz Češke, Londona, svih krajeva sveta, posebno iz Azije... A mislili su, priča Boba, da će se iznajmljivanje svesti na letnju varijantu.

TAJNI PROLAZI

Brat blizanac njenog supruga Nenada, Zoran Stojačić, inače arhitekta, uradio je plan za kuću, koja je sasvim neobična, ima nekoliko tajnih prolaza, pa su je obilazili i ljudi iz struke, još dok je kuća bila u izgradnji.

- Bože, nismo stigli sve da pregledamo - često im kažu gosti koji borave u "Rustičnoj kući", jer u njoj ima jako puno detalja.

Trebalo je uklopiti i već korišćen nameštaj, Foto: Instagram/bo_inside

- Kupovali smo na šlepere stari građevinski materijal sa austrougarskih kuća. Jedino je nov limeni krov - priča Boba za Telegraf. - Čovek kad gradi kuću to jako dugo traje, a kad dođe trenutak da je opremiš, shvatiš da nemaš para za opremanje - kaže ona objašnjavajući kako je sve počelo. Oboje su, priča ona, imali "crtu" za uređenje enterijera.

- Krenuli smo da uklapamo - priča Boba o nastanku kuće iz Provanse u Vojvodini. Ali je umesto provansalskog kamena stara cigla, ali zato ima mnogo bele boje što neke, opet, podseća i na Toskanu, ali i na već pomenutu Provansu.

OTRCANI ŠIK

Pošto je kuća sva od prirodnih materijala, trebalo je i nameštaj, već korišćen, uklopiti. Tako je nastao "šebi šik", "shabby" - otrcano i "chic" - kao doza glamura. I tako su započela farbanja i sređivanja komada nameštaja.

Za razna snimanja naručuju kako žele da izgleda set, Foto: Instagram/bo_inside

- Ubrzo su skoro svi naši prijatelji shvatili da negde, u nekoj šupi, na tavanu, imaju poneki stari komad nameštaja - priča Boba.

A inspiraciju su pronalazili na pijacama, otpadu, na buvljacima... Da ne bi svakom ponaosob objašnjavala kako je šta uradila pokrenula je i blog, na kom je lepo objasnila sve njihove restauracije.

CILJNA GRUPA OD 25 DO 45

Ciljna grupa u Srbiji su žene od 25 do 40, 45 godina, priča Boba. Što i ne čudi, već čujem razne pripadnice lepšeg pola kako uzdišu kad vide ovoliko detalja i "ženskog dodira".

- Za razne editorijale i snimanja se desi da nas zovu i naruče nam "Je l' možete da nam napravite neki rustični stočić?". A mnogi bi da otkupe komade nameštaja koji su im se posebno dopali - kaže Boba.

Ljuljaške od starih prozora u koje su ubačene letvice su poseban hit.

Ljuljaška napravljena od starih prozora, Foto: Instagram/bo_inside

Da je inspiracija nepresušna, bar kada je njihova kuća u pitanju, dokaz je ono što je još uvek san, a to je linija nameštaja, ali od novih materijala. Za sad, u perspektivi, ali se planovi nižu, pa nije teško zamisliti da će ovim preduzimljivim ljudima i to poći za rukom.

VIDEO: Ovo je moja kuća! Papagaj obožava da spava u fioci

(J. Vučić/j.vucic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA