Vremenska prognoza do kraja dana (10. jul 2018. godine): Oblačno i toplije, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

  • 0

U Srbiji do kraja dana promenljivo oblačno i toplije, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Krajem dana i tokom večeri razvedravanje. Vetar slab do umeren, zapadnih pravaca. Minimalna temperatura od 11 do 19°C, maksimalna dnevna od 22 do 28°C.

U Beogradu do kraja dana promenljivo oblačno i toplije, a biće uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Krajem dana razvedravanje. Vetar slab do umeren, zapadnih pravaca. Minimalna temperatura 17°C, maksimalna dnevna 25°C.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje o porastu vodostaja na 11 reka sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na bujičnim vodotocima u široj okolini Beograda moguća su manja lokalna izlivanja.

Vanredna situacija trenutno je na snazi na teritoriji Čačka i 11 opština: na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i opštine Ivanjica, kao i na delu teritorije opština Gornji Milanovac, Priboj, LJig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana, Kosjerić i Petrovac na Mlavi.

U Evropi u sredu oblačno sa kišom. Pljuskove i grmljavinu možemo očekivati na severozapadu, u oblasti Alpa i u delovima centralne Evrope. U ostalim predelima biće suvo. Najhladnije biće u Nemačkoj sa temperaturom oko 20°C, a najtoplije na jugu Španije sa temperaturom preko 35°C.

Na Balkanskom poluostrvu u sredu sunčano i toplije. Posle podne u zapadnim predelima jači razvoj oblačnosti, ponegde i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U toku večeri i noći na severozapadu naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 27 do 33°C.

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA