≫ 

Slovenci Srbima ne opraštaju Kosovo: Miloš je bio radnik meseca na benzinskoj pumpi, a sada hoće da ga se reše na sve načine (FOTO)

Ilić je za kratko vreme prešao put od predloga za radnika meseca i kandidata za nagradu do nacionaliste i "problematičnog radnika"

  • 21

Miloš Ilić (26) iz Smedereva otišao je da živi i radi u Sloveniju za lanac benzinskih pumpi "Petrol". Tamo raadi od februara 2017. godine, a kako kaže bio je predlagan i za radnika meseca. Problem je nastao kada je u kompanijskom upitniku napisao da je Kosovo deo Srbije. Sada mu poslodavci prete otkazom, tvrdi Miloš.

Crna Gora glasnije od Albanije zastupa nezavisnost Kosova: Umesto da čuvaju manastire, šalju oficire u misiju na terotiriju Srbije

Ilić je za kratko vreme prešao put od predloga za radnika meseca i kandidata za nagradu do nacionaliste i "problematičnog radnika" od kojeg je traženo da potpiše sporazumni otkaz, a sve zbog toga što je u kompanijskom upitniku izostavio Kosovo kao jednu od od zemalja u kojoj ova slovenačka firma posluje.

Ni sanjao nije da će izgubiti posao samo zato što smatra da je Kosovo deo Srbije.

Petrolova pumpa Foto: Google.maps

- U kompaniji "Petrol" sam se zaposlio u februaru 2017. godine i već nakon nepunih mesec dana sam dobio pohvalu i povećanje plate, a zatim sam predložen za radnika meseca. Da bih učestvovao u izboru za tu nagradu, morao sam da popunim test od 60 pitanja i jedno je doslovce glasilo "Na koliko tržišta u državama bivše Jugoslavije Petrol ima mrežu benzinskih servisa?". Pošto znam da samo u Makedoniji nemaju benzinske stanice, tačan odgovor bi trebalo da bude u pet zemalja - Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

- Međutim, oni su meni to pitanje ocenili kao netačno, jer nisam uračunao Kosovo?! Zbog toga sam im poslao mejl u kome sam im tražio da isprave nepravdu i priznaju mi odgovor, jer Kosovo smatram delom naše zemlje, a ne nezavisnom državom. Upozorio sam ih i da je to zvaničan stav Srbije, zemlje u kojoj posluju. Od tog trenutka kreću moje muke u "Petrolu" - priseća se Ilić.

- Iz uprave "Petrola" nisu ni želeli da odgovore na moj mejl, a kamoli da mi priznaju tačan odgovor. Uz to, obavestili su i mog poslovođu da sam se žalio zbog Kosova. On me je kritikovao, govorio i da sam nacionalista i podrugljivo mi se obraćao sa "Srbine". Počeli su potom da mi traže dlaku u jajetu, najsitniju grešku i, konačno, optužili su me zato što sam koristio karticu na kojoj imam mali popust kad radim noću.

- Prema njihovoj računici, popio sam 10 kafa koje sam platio 90 umesto 120 dinara i tako sam oštetio firmu za 300 dinara. Zbog toga su me pozvali u svoje prostorije i rekli mi da je za moje dobro da potpišem sporazumni raskid ugovora ili mi ga oni svakako neće produžiti. Nisam želeo ništa da potpišem, i poslali su me na prinudni odmor, a kada mi krajem avgusta istekne ugovor, neću dobiti produženje - rekao je Ilić za "Informer".

Miloš Ilić Foto: Informer

Ilić se, kako kaže, ne kaje zbog svog postupka jer tako zaista i misli i veruje da će lako naći drugi posao dok ne završi fakultet.

- Služio sam vojsku i podneo zakletvu koje se neću odreći ni za jedan posao ili novac - rekao je Miloš.

U kompaniji "Petrol" su za "Informer" rekli da ne osećaju nikavu krivicu i tražili im da im pošalju pitanja, na koja nisu odgovorili.

VIDEO Zbog krađe struje na Kosovu evropski radnici kasne na posao:

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    12. jul 2018 | 13:33

    Sad iz principa svi da zaobilazimo "PETROL" pumpe!

  • Bojkot Petrola

    12. jul 2018 | 14:08

    Oni su dobri samo dok imaju koristi....pravo lice su pokazali u ovom slučaju. A nama ostaje da bojkotujemo Petrol od danas pa ubuduće ! A ovom momku treba pronaći dobar posao u Srbiji. Bar toliko je zaslužio...

  • Србин!

    12. jul 2018 | 13:44

    Срамота!!!! Заобилазити Петрол у широком луку...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA