Gradonačelnik Novog Sada primio Ambasadora Ukrajine u Republici Srbiji

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Ukrajine u Republici Srbiji Nj. E. Oleksandra Aleksandrovića

  • 0

Tom prilikom sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog ponovnog susreta i prilike da razgovaraju o modalitetima za dalje unapređivanje dobre saradnje.

Na sastanku u Gradskoj kući bilo je reči o inicijativi da se u Novom Sadu postavi bista čuvenom ukrajinskom pesniku Tarasu Ševčenku, koju je je Savet za kulturu Grada Novog Sada prihvatio prošle godine. Reč je o inicijativi prijateljskog grada Lavova koji, poklanjajući bistu svog velikana, želi da doprinese saradnji sa Novim Sadom, sa kojim ima uspostavljene formalne odnose u okviru Mreže balkanskih gradova.

Foto: Novisad.rs

Gradonačelnik je naglasio da je zaštita kulturnog nasleđa u fokusu investicionih aktivnosti Grada, i da je to u skladu sa najvećim projektom u oblasti kulture ''Novi Sad 2021-Evropska prestonica kulture'', ali i sa projektom Evropska godina kulturnog nasleđa. On je dodao da revitalizacija podgrađa Petrovardinske tvrđave predstavlja odličan primer kako se postižu vrhunski rezultati kada koordinisano deluju svi nivoi vlasti.

Foto: Novisad.rs

Sagovornici su se složili da se međunarodni odnosi posebno učvršćuju tokom zajedničke realizacije projekata, a da je cilj bolje međusobno upoznavanje i stalno uvećavanje prostora za realizaciju aktivnosti koje doprinose opštem napretku.

Foto: Novisad.rs

Gradonačelnik Vučević zahvalio se na vrednom poklonu grada Lavova, i rekao da će bista ukrajinskom pesniku biti postavljena na najadekvatnijoj lokaciji, te da će doprineti bogatstvu spomenika kulture Novog Sada.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA