≫ 

On je maloletni beogradski biznismen: Hteo je da zaradi džeparac za more, a nije očekivao da će mu posao ovako dobro krenuti (FOTO)

Luka B. koji ima 12 godina na Savskom keju godinama prodaje knjige i neke svoje sitnice, ne bi li zaradio za dodatni džeparac

  • 19

Nakon priče o fantomima-radnicima, koji dolaze na posao jedan period, a onda misteriozno nestanu, naleteli smo na jednog pravog biznismena.

Luka koji ima 12 godina na Savskom keju godinama prodaje knjige i neke svoje sitnice, ne bi li zaradio za dodatni džeparac.

Kada smo mu prišli, imao je izloženo desetak knjiga i nekoliko tetovaža, a u razgovoru nam je objasnio kako je došao na ideju da započne posao.

- Trebalo mi je nešto novca za igračku koju sam hteo da kupim i jednostavno uvek samo hteo da imam nešto svog novca, mimo onog koji mi roditelji daju. Baš moj novac -  rekao je Luka.

Njegovoj tezgi je, kako kaže, prišao trener srpske košarkaške reprezentacije za juniore i kupio tri knjige za dete koje je tek na putu; Foto: Telegraf

Onda je usledio period letnjeg raspusta i približio se odlazak na more. Želeo je da zaradi novac za džeparac na letovanju, da bi drugarima kupio neke suvenire i poklone, ali i da bi sebe mogao da počastim čime želim, a da ne traži novac svojima.

Dok smo razgledali koju knjigu da kupimo, ispričao nam je jednu zanimljivu situaciju sa kupcem, koja mu se desila pre neki dan.

Njegovoj tezgi je, kako kaže, prišao trener srpske košarkaške reprezentacije za juniore i kupio tri knjige za dete koje je tek na putu.

- Baš sam se iznenadio, a on me je pohvalio i rekao da je retko da je neko ovako mali tako vredan - podelio je sa nama iskustvo sa simpatičnom mušterijom.

Robu nabavlja u svojoj ili sestirnoj sobi, a cene se kreću od 50 dinara, pa do "koliko daš" u zavisnosti od kvaliteta. Roditelji malog biznismena ga podržavaju i kažu da on ima predispozicije za veliki uspeh, a svojim učinkom zadovoljan je i sam Luka.

Primer malenog biznismena sa velikim vizijama, koji se, kako nam je rekao, pronalazi u ekonomiji, definitivno bi trebalo da bude zvezda vodilja svima onima koji sede u kući i kukaju kako nema posla; Foto: Telegraf

Drugari koji znaju da Luka radi na keju, dolaze da mu prave društvo i pomognu da složi ono što prodaje.

- Ja uglavnom sa njim postavljam i sklanjam knjige ili šta već prodaje, siđem do vode ako nešto odleti, a on ima mušteriju - rekla nam je Lukina drugarica i dodala da je ponosna na svog drugara.

Primer malenog biznismena sa velikim vizijama, koji se, kako nam je rekao, pronalazi u ekonomiji, definitivno bi trebalo da bude zvezda vodilja svima onima koji sede u kući i kukaju kako nema posla.

Istina je, možda nema u sopstvenoj struci, niti je plaćeno kako želite, ali za preživljavanje je potrebna i širina.

Način da se pošteno i svojim radom zaradi uvek postoji, samo zavisi šta smo spremni da uradimo i koliko da uključimio maštu, a Luka je svakako ima.

(Snežana Čenad)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola D

    11. avgust 2018 | 18:49

    Bravo majstore, ovo je covek, a ne ovi sto sede u skolskom dvoristu puše, drogiraju se i maltretiraju drugu decu Puno sreće sinko, super ćeš proći u životu, samo napred

  • Ja

    11. avgust 2018 | 19:56

    Podrzavam deckica,tako treba,ali ne osudjujmo ni starce kada isto to rade po ulici,a komunalna dolazi i pise im kazne,otima robu i sikanira...uskoro cemo svi na ulici prodavati...

  • IT

    11. avgust 2018 | 19:40

    Ja sam mu dao 500 din pre mesec dana, a on se postideo jer nisam hteo da uzmem knjigu. Samo nek cepa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA