Zašto su ispred naplatne rampe kod Stare Pazove danima nepregledne kolone automobila? (VIDEO)

Ovog meseca su beležena zadržavanja uglavnom tokom vikenda u perodu od 13-20 časova, objašnavaju u Putevima Srbije

  • 18

Kolone duge i po nekoliko kilometara nisu ovih dana redak prizor na naplatnoj rampi "Stara Pazova", pa putnici koji su primorani da prođu kroz nju čekaju i više od sat vremena. 

U Putevima Srbije objašnjavaju za Telegraf da je kroz naplatnu stanicu Stara Pazova u toku jula prošlo 672.000 vozila, što predstavlja uvećanje od oko 9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Kako izbeći kaznu za prekoračenje prosečne brzine, ili je bar prepoloviti: Moguće je, ali ovih par sitnica morate da znate!

- Ovog meseca su beležena zadržavanja uglavnom tokom vikenda u periodu od 13-20 časova u ograničenim vremenskim intervalima od 15-50 minuta. O zadržavanjima na naplatnoj stanici Stara Pazova, svi učesnici u saobraćaju su obaveštavani putem portala na auto-putu, zvanične internet prezentacije JP „Putevi Srbije“, društvenih mreža, aplikacije za mobilne telefone, ali i redovnim slanjem obaveštenja medijima - kažu u JP "Putevi Srbije".

Gužve na naplatnoj rampi, Foto: Telegraf.rs

Oni objašnjavaju da je organizacija rada na ovoj, ali i na svim ostalim naplatnim stanicama, u posebnom režimu rada tokom trajanja čitave letnje sezone.

- Svi naplatni kanali rade 24 časa dnevno bez pauze. U tu svrhu su obezbeđene rezervne ekipe inkasanata koji menjaju umorne inkasante tokom pauze, tako da se proces rada odvija bez zaustavljanja - kažu u Putevima Srbije.

Zbog porasta broja vozila koja svake godine prođu kroz našu zemlju, u planu je proširenje naplatnih stanica širom Srbije.

- Proširenje naplatne stanice Stara Pazova je u toku. Idejni projekat je predat revizionoj komisiji, a procedura eksproprijacije zemljišta je u toku. Od dužine trajanja tog postupka zavisi i početak radova na proširenju. Planirano je da se navedenim proširenjem dobije još šest saobraćajnih traka, od čega će dve biti namenjene isključivo za elektronsku naplatu putarine - kažu u "Putevima".

Korišćenjem uređaja za ENP vozači obezbeđuju prolazak kroz naplatne stanice bez zaustavljanja, ali i jeftiniju putarinu, jer su raspoloživi popusti i u pripejd i u postpejd sistemu. U ovom trenutku elektronsku naplatu koristi 250.000 vozača, što znači da se u svakom trećem vozilu nalazi uređaj za elektronsko plaćanje putarine.

(Gorica Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đed Đuro

    27. jul 2018 | 11:04

    Vinjete gospodo! Vinjete!

  • milan

    27. jul 2018 | 11:53

    Šta vredi TAG kada oni koji nemaju urađaj za elektronsku naplatu namerno uđu u žutu traku predviđenu za elektronsku naplatu i orave gužvu tako da TAG slabo pomaže Trebolo bi Putevi da smisle nešto da spreče ulazak vozila bez TAG a u traku za vozila sa TAG om Ovako uređaj gubi svoju svrhu

  • Srećko

    27. jul 2018 | 11:27

    Pa uvedite vinjete i neće biti gužvi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA