≫ 

Kupanje na Dunavu kao na moru: Temperatura vode i do 27 stepeni, pogledajte gde je najtoplije (FOTO)

Na slivu Save izmereno od 22 do 25 stepeni

  • 1

Ovog leta svi se žale kako vreme gotovo da od početka leta nije za kupanje, ni na bazenima a kamoli na Dunavu, ipak danas je temperatura na ovoj reci na teritoriji Apatina dostigla je čak 27 stepeni.

Kako su izgledala prva kupališta u Beogradu: Nekada se uživalo na "Nici na Savi" i u džungli koja je postala najpopularnija danas

Lido, omiljeno kupalište Zemunaca Foto: Milena Đorđević

Temperature mora u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Grčkoj koja je izmerena danas dostiže do 26 stepeni, ipak mnoge je iznenadila činjenica da je temperatura reka u Srbiji znatno skočila, a ponegde je premašila i temperaturu mora.

Temperatura vode na Dunavu 27 stepeni, idealna za kupanje Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda prikazane su temperature vode izmerene na rekama u Srbiji. Prema tim podacima najtopliji je Dunav koji je dostigao čak 27 stepeni u Apatinu, a u Beogradu i Novom Sadu izmereno je oko 25 stepeni. Tolika ili čak i niža temperatura je na Hvaru, u Budvi i Kušadasiju.

Nešto hladnija je Sava gde se temperatura u zavisnosti od mesta do mesta kreće od 22 do 25 stepeni, ali i Južna Morava u kojoj je temperatura vode oko 22 stepena.

Uživanje na Dunavu kod Novog Sada Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ipak, oni koji su planirali da se okupaju na Limu, to baš nije za preporuku, jer je voda poprilično hladna i dostiže oko 17 stepeni. Slična situacija je i na Nišavi gde je voda za samo jedan stepen toplija.

Ako ste ostali pored Dunava i niste otišli na more, nemojte da žalite, jer sudeći barem po trenutnoj temperaturi vode, zaista nema razlike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA