Misterija u Jelašnici: Koza se vratila kući posle 5 dana, a bake Ljubice i dalje nema (FOTO)

Koze nije bilo, a Ljubičini rođaci ne veruju da je bila kod nekoga jer joj je puno bilo vime

  • 1

Potraga za osamdesetosmogodišnjom Ljubicom Stevanović iz Jelašnice koja je 31. jula nestala sa kozom koju je napasala na kraju sela, nije dala nikakvog rezultata i pored intenzivnih napora policije, vatrogasno spasilačkih jedinica i Žandarmerije.

Misterija njenog nestanka produbila se u subotu kada se pred kapijom porodične kuće pojavila koza koja bila u jadnom stanju, izgladnela i izmučena što je podgrejalo strahove Ljubičine porodice da je starica mrtva.

Međutim, kako spasioci koji su pretražili čitavo selo, šumu, jaruge i napuštene bunare nisu pronašli ni njeno telo, niti stoličicu i torbu koju je sa sobom nosila, policija ima nameru da ponovo preispita prijavu nestanka, pa su danas u Policijsku upravu na informativni razgovor pozvani rođaci koji su o njoj brinuli, jer baka nije imala porodicu.

Nestala baka (88) u Jelašnici: Odvela kozu na pašu, danima od njih nema ni traga ni glasa (FOTO)

Ljubičin bratanac Miodrag Stevanović kaže da bi mu i najgore vesti donele olakšanje, jer bi prekinule neizvesnost koja ga muči već nedelju dana.

Koza se vratila Foto: Telegraf

- Tog dana joj je bio rođendan, nisam se odmah toga setio, tek kada je policija gledala njenu ličnu kartu, shvatio sam da je nestala na isti dan kada se rodila. Da sam znao, ne bih je pustio da ide iz kuće.... Nisam ni slutio da bi nešto moglo da joj se desi, svakog jutra je izlazila a vraćala se oko 13 sati... Ja sam otišao do grada, kako je vreme prolazilo, sve sam više brinuo ali sam se nadao da će se vratiti... Sada više ne znam šta da mislim, nema je ni žive ni mrtve. Kada sam video kozu pred kapijom, umalo se nisam onesvestio...

- Bila je izmršavela jadna, nije ni pasla, sumnjam da je stajala kraj Ljubice sve dok više nije mogla da izdrži. Ne verujem da je neko zatvorio jer joj je vime bilo puno, da je kod nekog bila, bila bi pomužena. Ne mogu da shvatim da ne možemo da je nađemo ni živu ni mrtvu, jedan komšija je odmah dao svog psa, ništa nije vredelo. Spasioci su takođe doveli obučenog psa i to je bilo džaba. Svi smo na velikim mukama, nestala je bez ikakvog traga - vajka se Miodrag.

Kaže da je sve što je znao rekao policiji, te da ne zna zbog čega je pozvan da se u ponedeljak pojavi u Policijskoj upravi.

- Rekoše mi i ostali rođaci da im je naloženo da dođu na taj informativni razgovor. Nemamo niša novo da kažemo, mi smo joj bili najbliži rod, Ljubica se nikada nije udavala, brinuli smo o njoj i lepo se slagali. Nije imala razloga da ode od kuće, niti ima gde da ode – priča zabrinuti bratanac.

Ovde je baka čuvala kozu Foto: Telegraf

Ono što Ljubičin nestanak čini još tajanstvenijim je to što je ona uvek kozu čuvala na istom mestu, na puteljku koji je od njene kuće udaljen nekoliko stotina metara, u blizini zadnjih kuća u selu. Niko ne veruje da bi se baka u odmaklim godinama koja po tvrdnjama njene rodbine nije bila dementna, odvažila da bez razloga uđe u šumu.

- Pretraženi su kilometri šume, sve do susednog sela Rautovo, nikakav trag nestale starice nije pronađen. Naišli smo na jedan opanak za koji se ispostavilo da nije njen. Potraga će biti nastavljena, detaljnijim pregledom okoline Jelašnice - kažu naši izvori iz istrage.

Porodica Stevanović apelovala je na sve koji imaju neku informaciju o Ljubici da im se jave na telefone 018 4640126, 065 3640126 i 0694640126 ili Policijskoj upravi u Nišu na 192.

VIDEO: Pas bio uz devojčicu i pomogao porodici da je pronađu

(Telegraf.rs/D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA