≫ 

"Voleo te kao ja nije, nije niko": Snimaju pesmu posvećenu Jeleni Marjanović i spot, ovi stihovi su najteži (VIDEO)

"Pesma je nastala kao poklon od njenih prijatelja. Tekst pesme nije posvećen Jeleni, ceo projekat je posvećen njoj"

  • 12

O životu Jelene Marjanović se malo zna jer je javnost više okupirala njena misteriozna smrt. Pevačica je ostala upamćena po brutalnom ubistvu i fotografijama. Kako bi podsetio ljude da je žrtva bila majka, ćerka, sestra, žena, Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada otpevao je pesmu koju je njoj posvetio, a za Telegraf.rs je otkrio njen tekst.

Nenad Šipka izazvao je veliku pažnju tvrdnjom da Jelena nije ubijena na nasipu već da je telo tu doneseno u noći između 1. i 2. aprila 2016. godine. Sad se u javnosti pojavljuje sa pesmom koja postoji već 15 godina, a koja je otpevana u znak sećanja na pevačicu čiji je život okončan na brutalan način.

Ja sam sa ponosom otpevao celu pesmu koja je posvećena Jeleni Marjanović. Sestra Teodora Krsmanović, porodica i prijatelji su me to zamolili jer su hteli da joj odaju počast kroz pesmu koja je divna, ljubavna. Ja ne mogu da pričam o ljubavi prema Jeleni kad je nisam ni poznavao. Ja ne vidim sebe u toj pesmi po bilo kom osnovu, osim što sam zbog njenih prijatelja prihvatio da je otpevam - započeo je razgovor za Telegraf.rs forenzičar Šipka.

Zoran Marjanović piše pesmu za brutalno ubijenu Jelenu: Još u Centralnom zatvoru smišljao tekst i odlučio se za tužnu baladu

Pesma je zajednički projekat Jelenine porodice, prijatelja i Nenada Šipke.

Nenad Šipka peva pesmu posvećenu Jeleni Marjanović Printskrin: Telegraf TV

- Teodora me je zamolila da posvetimo nešto Jeleni i ja sam draga srca prihvatio. Pesma je nastala kao poklon od njenih prijatelja. Tekst pesme nije posvećen Jeleni, ceo projekat je posvećen njoj. Ništa u tekstu nije biografski. Deo "šta je tren za život ceo, ne ostavi pa da srce žali" izražava svu bol i tugu prijatelja i porodice što Jelene više nema - napomenuo je naš sagovornik.

PESMA

Ne slušaj me pesme kad ti pevam, ne gledaj poklone i ruže

Prave stvari osetićeš dušom, uzmi srce kad ti ruke pruže.

Oseti me kad te gledam nemo, tiho

Voleo te kao ja nije, nije niko.

Dođi meni voleću te dugo, stvoreni smo mi jedno za drugo.

Ne ljubi me samo jedno veče i ne voli za trenutak mali.

Šta je tren za život ceo, ne ostavi pa da srce žali.

Oseti me kad te gledam nemo, tiho

Voleo te kao ja nije, nije niko.

Dođi meni voleću te dugo, stvoreni smo mi jedno za drugo.

Nenad Šipka je nekad svirao tamburicu i u razgovoru sa Jeleninim prijateljima je to pomenuo. Tad su zajedno došli na ideju da snime pesmu.

- Kompozitor mi je pustio ovu pesmu i ona mi se naročito dopala. Pitao me je da je snimimo a ja sam pristao pod uslovom da je posvetimo Jeleni. Pozvao sam Teodoru da vidim da li mi daje saglasnost i ona je pristala - objasnio Šipka kako je nastala pesma.

Teodora, Jelena i mala Jana Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Jelena Marjanović nestala je 2. aprila 2016. godine a njeno telo pronađeno je dan kasnije u kanalu podno nasipa u naselju Crvenka u Borči.

Njen muž je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva. Izašao je iz zatvora 12. jula i na slobodi čeka da li će optužnica biti usvojena, da li će ponovo biti vraćena na doradu, ili će Tužilaštvo odustati od nje.

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca nego ikad

    9. avgust 2018 | 18:35

    Kako vas nije sramota sa tim negativnim komentarima, da li ste vi pismeni, imate li sta u glavi, da li ste procitali tekst uopste??? SPOT PODRZAVA JELENINA PORODICA I NJENI NAJBLIZI PRIJATELJI, ONI SU ZAHVALNI GOSPODINU SIPKI STO ZELI DA OVU PREDIVNU PESMU POSVETI NESRECNOJ DEVOJCI, to sto pisete ruzno o njemu samo govori o vama kakvi ste ljudi! Covek samo zeli da pravda bude zadovoljena i da ucini koliko situacija dozvoljava da porodica nastavi dalje zivot u miru i da ostanu sto lepsa secanja na ovu predivnu mladu zenu, majku, prijatelja i sestru! Pokrite se usima i sram vas bilo praznoglavci!!!

  • Bojcica

    9. avgust 2018 | 16:09

    Citam, i ne verujem sta citam. Ovo je zaista vrhunac samoreklamerstva. Gde je poštovanje prema nesrecnoj zeni. Zgrozena sam ovim cinom

  • mare

    9. avgust 2018 | 15:55

    Koliko je grozna ova samopromocija preko mrtve žene, fuj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA