Dve bukve kod Studenice su prirodni fenomen od davnina, a za njih postoji jedno posebno verovanje (VIDEO)

Kanjon reke Studenice poznat je po raznim prirodnim lepotama, ali i po dve čudno spojene bukve ispod kojih se okupljaju mnogi parovi. Postoji verovanje da upravo pod stablima ljubav postaje čvrsta i večna

  • 0

Dve stoletne bukve, odmah ispod Savine isposnice kraj Studenice, meštani su nazvali “Ljubavne bukve”. Spojene neraskidivim vezama opstaju već duže od veka. Ljubavni parovi obilaze ova stabla, mole se da njihova ljubav bude isto tako dugovečna i čvrsta, ostavljajući na granama zavezane razne belege poput muškog i ženskog veša.

Postoji verovanje da upravo pod stablima čudno spojenih bukvi ljubav postaje čvrsta i večna.

Majka je Englezu rekla da će ga u Srbiji živog pojesti: Ipak je došao, a Siniša, Jovana i Stefan su mu spremili ručak koji nikad neće zaboraviti (FOTO)

- Zovu ga drvo ljubavi verovatno zato što su ova dva drveta spojena, pa kao kad se uzmu žena i muškarac i postaju jedno telo, onda je normalno da i ove dve bukve što su se spojile predstavljaju drvo ljubavi - kaže Mikan Vasiljević iz sela Mlanča za Glas zapadne Srbije.

Vasiljević kaže da mnogi ljudi dolaze, posmatraju, mole se da i oni postanu vezani kao ova dva drveta.

Ljubavne bukve spojene kao dva tela Foto: Glas zapadne Srbije

Bukve su postale mesto koje odavno posećuju parovi. Na granama ostavljaju razne belege.

- Dođu, ljube se, zakače maramice - kaže Jovica Filipović, dok  Jovan Dragićević dodaje da je verovatno nekom uspelo, pa je prenosio na nekog sledećeg

- Svi dolaze, ali pitanje je koliko kome uspe - istakao je on.

(Telegraf.rs/Glas zapadne Srbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA