≫ 

Nezaboravne reči poslednjeg generala JNA: Da se ponovo rodim, sve bih opet isto, Jugoslavija je bila divna zemlja

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov pre dve godine, odlučio je da zbog svoje hrabrosti, časti, skromnosti, poštenja i pozitivne energije, Taso postane zaslužni građanin Pančeva

  • 13

Pokojni general-major Enes Taso, poslednji oficir JNA koji je dobio generalski čin i jedan od teško ranjenih u napadu na vojnu kolonu u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, bio je počasni građanin Pančeva.

- Kad bih mogao ponovo da se rodim, opet bih se opredelio za vojnički poziv, jer je za mene on najlepši na svetu. Voleo bih i ako bi bilo moguće da se vrati nekadašnja Jugoslavija, zato što je to bila divna zemlja u kojoj smo svi živeli složno i u miru – rekao je svojevremeno penzionisani general Enes Taso, dobro poznat i omiljen među mnogobrojnim Pančevcima.

>>> Miiirno! Umro je poslednji general JNA: Nikad se nije oporavio posle pogibije svojih vojnika u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu

Dok je bio komandant pančevačkog garnizona i, posebno, početkom devedesetih, kada su počeli ratovi na našim prostorima, ostao je u lepoj uspomeni i svojim vojnicima i drugima koji su imali priliku da ga upoznaju, piše Pančevac.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov odlučio da zbog svoje hrabrosti, časti, skromnosti, poštenja i pozitivne energije, Taso postane zaslužni građanin Pančeva. To priznanje mu je uručeno 8. novembra 2016. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joakim

    15. avgust 2018 | 12:25

    Komunjere i Zagorac za sve napravili super za nas Srbe ocajno.Bilo ne ponovilo se

  • Mama

    15. avgust 2018 | 12:22

    Divan, ljudski gest odavanja priznanja ČOVEKU. Treba umeti ceniti prave vrline ljudi koji se se dokazali svojom ljudskosti, posebno za njihovog života i na primeren. način nagraditi ih ,a pogotovu u ovo vreme pomanjkanja pravih vrednosti.

  • Milos

    15. avgust 2018 | 13:27

    Ako je neko bio za Jugoslaviju ja sam bio.Nikada vise ne bi ponovio tu gresku.Svako ko je ponovo zeli siguran sam da ima dijagnozu neku znao on to ili ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA