Pakleni petak na granicama: Nepregledne kolone vozila, na prelazima se čeka 3 sata. Ovo su alternativni pravci koji će vas spasiti

Naoružajte se strpljenjem ako idete ka Mađarskoj, Hrvatskoj ili Crnoj Gori

  • 1

Trenutno je naopterećeniji auto-put u pravcu ka Mađarskoj i Hrvatskoj, kao i putevi ka Crnoj Gori, ali nešto veći broj vozila je i na pravcima ka turističkim mestima i vikend naseljima u našoj zemlji, navodi Auto-moto savez Srbije u najnovijem izveštaju o stanju na putevima.

U slučaju da vozači naiđu na neprediđeni zastoj AMSS savetuje strpljenje i sporiju vožnju.

Najmanje dva sata se čeka na granici, kreću petak-tenzije: Još jedan vikend u avgustu počinje ključanjem na asfaltu

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije na prelazu Horgoš putnička vozila čekaju oko 60 minuta, a slično je i na manjim prelazima: Tako se na prelazu Bački Vinogradi čeka oko 90 min, pa su preporuka za prelazak granice sa Mađarskom prelazi Ðala koji je otvoren d 7-19 sati, te Bački Breg i Kelebija koji rade 24 časa.

Sa Hrvatskom na prelazu Batrovci zadržavanja na izlazu su oko 180 minuta. Promenljivo je vreme zadržavanja na prelazu Šid na izlazu od 30 do 60 minuta, pa je preporuka da se koriste alternativni prelazi Sot, Bačka Palanka, Ilok ili Bogojevo.

Na prelazu Gradina sa Bugarskom na ulazu je pojačan saobraćaj, a zadržavanja su oko 80, a slično je i na prelazu Preševo sa Makedonijom, gde se na ulazu putnička vozila zadržavaju oko 45 minuta.

Na GP sa Crnom Gorom pojačan je saobraćaj na ulazu u Srbiju na GP Špiljani i Gostun zadržavanja su trenutno 30 minuta sa tendencijom porasta.

Preporuka je GP Jabuka.

Na prelazu Sremska Rača zadržavanja na izlazu su oko 60 minuta.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    17. avgust 2018 | 23:28

    Čekao sam na ulazu iz Hrvatske u Sloveniju 3 ipo sata. Mada u avgustu '95 sam duže čekao :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA