≫ 

Idem ulicama Leskovca i plačem: Posle 35 godina braka muž je odlučio da ostavi Snežanu, a sud ju je isterao na ulicu (VIDEO)

Žena mora da napusti kuću, gde živi sa bivšim mužem, decom i unucima

Udala se za voljenog čoveka, rodila mu sina i kćerku, dobili unčiće, ali on je posle 35 godina odlučio da se razvede, a potom nastaje pakao za Snežanu Jović (64) iz Leskovca, jer je sud odlučio da ona nema ama baš ništa od zajedničke imovine u delu svekrove kuće i u lokalima, gde su naknadno muž i žena zajedno ulagali. Izgubila je i ljubav i podršku najmilijih.

Verenički prsten otkriva koliko će vam trajati brak - evo kakav prsten prognozira dug i srećan bračni život

Njihova bračna zajednica okončana je još septembra 2009. godine kada je on otišao od kuće na nekoliko meseci, vratio se i nastavio da živi u istoj kući iznad s majkom i ocem. Iste godine sledi tužba od strane svekra za njeno iseljenje, piše portal Jugmedia. Nižu se i druge tužbe, koje podnosi i Snežana, i konačno sud presuđuje da ona nema suvlasništvo, već samo pravo na novčanu naknadu, a ta presuda još nije okonačana.

- Rešenje o iseljenju biće pravosnažno ovih dana. Ne znam gde ću, valjda na ulici, posle ukupno 40 godina života u toj kući - priča žena kojoj se život srušio kao kula od karata jer ni deca ne razgovaraju s njom.

A kuća u kojoj još živi u tri nivoa od po 100 kvadrata je bila vlasništvo svekra. U suterenu je živela sa mužem, iznad svekar i svekrva, koji su umrli pre nekoliko godina, a potkrovlje je pripalo unuku, zajedničkom sinu.

- U taj suteren, kao i u renoviranje parnog grejanja, u dvorište i u kozmetički salon u sklopu kuće smo muž i ja zajedno ulagali. Bili smo u braku kada je on otvorio ortačko preduzeće iza koga su ostala tri lokala. Jer, ja sam radila i sa punim radnim stažom otišla u penzuju. Kako je moguće da ja nemam ništa? - pita se.

U razloge razvoda ne želimo da ulazimo jer je to lična odluka, ni u druge detalje, samo iznosimo priču žene u godinama koja je sve uložola u porodicu i ostala bez ičega i usamljena.

Izgubila je sve sporove, pa poslednje što joj je preostalo je žalba Ustavnom sudu Srbije.

Kontaktirali smo Snežaninog supruga. Odbio je razgovor, osim što je rekao sledeće: "Znate šta, tužila je i ona, sud je presudio po zakonu, a zašto je tako presudio neka se ona pita".

Printskrin: Youtube/Jugmedia

- Apelacioni sud u Nišu je odbacio žalbu što se tiče suvlasništva ili vlasništva uz obrazloženje da to nismo isticali u Osnovnom sudu. A kako smo mogli kada je sve završeno na jednom ročištu? - pita se žena dok briše suze.

Država Srbija menja zakone, deklarativno štiti žene, u praksi je drugačije. Zakoni su rastegljivi do bola, obično ženskog, a usta se lako pokreću pa o ženskim i ljudskim pravima može da se priča do beskonačnosti. Ništa ne košta.

A u Evropksoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, koju je prihvatila i država Srbija, piše:

"Ako neko lice stanuje u predmetnom stanu duži vremenski period bez ometanja, pa su usled toga uspostavljene dovoljne i trajne veze zbog kojih bi se taj stan mogao smatrati domom tog lica, a ne postoji način za sticanje drugog doma ili nastavljanje u drugom stambenom prostoru, postoje opravdani razlozi da se pravom na dom ograniči pravo svojine vlasnika predmetnog stana".

- Sud je povredio moje ustavno i ljudsko pravo, a paralelno su me ponašanja najmilijih psihički dotukla, pa sada idem ulicama Leskovca i plačem, plačem jer mi je samo to preostalo, jer ni unuke još nisam upoznala - priča ova Leskovčanka, koja je morala od skromne penzije godinama da plaća advokate i veštake.

VIDEO Žena pretukla muža i isterala ga iz kuće, oboje se međusobno optužuju za nasilje u porodici:

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    24. avgust 2018 | 09:26

    Nemam komentar. Samo bi se zapitao kakva je osoba neko sa kim ne pricaju vlastita deca.... O imovini nemam reci....Mislim da je trebala da dobije bar nesto....

  • Zoran Veteran

    24. avgust 2018 | 12:27

    Čim se i deca odrekla debelo je nešto zgresila pod stare dane, žene se uhvatile novih prava ali sud drugacije sudi, komšinica do mene non stop zove policiju za bivšeg muža koji živi ispod nje a ona iznad sa novim mužem, čovek je ne dira ništa, policajac je rekao ako još jednom pozove napisace joj prijavu, toliko o današnjim ženama...

  • Aman

    24. avgust 2018 | 14:04

    Sta god da je ta zena "zgresila" kao sto kazete, pa deca ne pricaju s njom, ona IMA PRAVO na pola svega sto je steceno u braku ukljucujuci i na taj stan u koji je ulagala svoje pare i sredjivala ga i u kom je zivela 40 godina. Imovina nema veze sa svadjama u kuci. Ali ovo je Srbija, gde se zene izgleda tretiraju kao imovina, kad ti ne treba ili dosadi izbacis je napolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA