≫ 

Pričalo se o milijardama, a koliko zapravo košta Srbiju uvođenje obaveznog vojnog roka?

Aleksandar Vučić je rekao da su se procene bivšeg ministra odbrane Zorana Ðorđevića od 600 miliona evra ili 70 milijardi dinara odnosile na godinu dana

  • 82

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da bi uvođenje obaveznog vojnog roka od tri meseca, prema njegovim procenama, koštalo državu između 90 i 100 milona evra.

On je rekao da su se procene bivšeg ministra odbrane Zorana Ðorđevića od 600 miliona evra ili 70 milijardi dinara odnosile na godinu dana.

Deljenjem srpskog prave nove jezike: Dačić o veštačkom stvaranju identiteta na Balkanu (VIDEO)

- To bi značilo da je za pola godine prema toj računici 300 miliona, a na tri meseca 150 miliona evra. Mi smo računali da je za tri meseca to između 90 i 100 miliona evra - kaže Vučić.

Dodaje da je Ðorđević, koji je bio sa njim u poseti gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi, verovatno pogrešio i da su jutros razgovarali na tu temu i da se nisu složili u mišljenju.

- Imali smo drugačije mišljenje oko cene kreveta, infrastrukture i svega drugog. Ali, to je jednokratno ulaganje. Da ne bi ulazili u Ðilasove i Šolakove priče prazne. Donosićemo odluku o tome kada dođe vreme u skladu sa intresima države - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije se našalio da su "Šolak i Ðilas" posvađali njega i Ðorđevića i pružio mu ruku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    24. avgust 2018 | 11:38

    VOJSKA JE GARANT CUVANJA USTAVNOG PORETKA I TERITORIJE SRBIJE ! KOLIKO KOSTA SRBIJU GUBLJENJA TERITORIJE JER KAD NEMAS VOJSKU NEPRIJATELJI SRBIJE TI KOMADAJU ZEMLJU !

  • Sanja

    24. avgust 2018 | 14:10

    Koristi od uvodjenja obaveznog vojnog roka ce u svakom slucaju biti vece od troskova.

  • DRagutin

    24. avgust 2018 | 13:57

    Pa ta cifra do 90 mil € jos nekako i moze, ali kakva je to vojska na tri meseca? Barem sest meseci sluzenja... Nije vojska neka ekskurzija! Sve ispod sest meseci je smesno... Ali bolje ista nego nista...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA