Nemac postao pravoslavac: Moja ljubav prema Srbima je iskrena i čista jer su me prihvatili kao brata (FOTO)

- Moja biološka porodica se razišla pre mnogo godina, i sve to što mi je celog života nedostajalo, našao sam ovde. Moj kum Milan Lončar mi je kao brat. Najveću ljubav koju sam osetio, osetio sam među Srbima - ističe Mihael Buš

  • 15

Mihael Buš (33) živi u Hehingenu u Nemačkoj, ali ga ne mrzi da svakog leta pređe 1.250 kilometara da bi došao na odmor u Šabac. Družeći se dugo godina sa Srbima upoznao je naše običaje i tradiciju i odlučio da se krsti u pravoslavnoj crkvi.

I, tako se mladić Sulejman Muratović prekrstio i postao Dušan Obrenović (VIDEO)

- Moja ljubav prema Srbima je iskrena i čista, jer su me prihvatili kao brata - kaže Mihael Buš. Ovaj Nemac u Šabac je dolazio na slave i krštenja, a onda je u pravoslavnoj crkvi zakazao i svoje.

- Moja biološka porodica se razišla pre mnogo godina, i sve to što mi je celog života nedostajalo, našao sam ovde. Moj kum Milan Lončar mi je kao brat. Najveću ljubav koju sam osetio, osetio sam među Srbima - ističe Mihael Buš.

Krštenje Nemca je svakako veliki događaj za crkvu, kaže sveštenik Vojislav Petrović, jer se vrlo retko dešava, da neko iz drugog naroda ili druge konfesije, pređe u pravoslavnu veru.

Mihael Buš Printskrin: RTS

Pre 12 godina, Mihael je počeo da radi kao mehaničar u auto-servisu u Nemačkoj čiji je vlasnik Srbin. Danas je poslovođa koji pored popravke vozila, logistike i finansijskog menadžmenta, zna i sve srpske običaje.

- Ništa od toga nije poznavao, nije imao i sve je to pored nas u našoj zajednici video, doživeo, i zavoleo - kaže Saša Purešević, vlasnik auto-servisa u Nemačkoj.

Najlepši su mu srpski specijaliteti, a najteži padeži. Buš kaže da voli ljude, sarmu, ćevape, voli sve, izveštava RTS.

Ovog leta, Mihael je u Šabac došao sa devojkom. Ugostiće i prijatelje iz Nemačke, jer želi, kako kaže, da i oni upoznaju njegovu drugu domovinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kata

    26. avgust 2018 | 19:53

    Prepoznao dobre ljude , lepu zenu i najlepsu veru slavnu pravoslavnu

  • Vesna

    26. avgust 2018 | 21:19

    Dobro dosao i srecu nasao u nasoj Srbiji prelepoj

  • Milena

    26. avgust 2018 | 20:44

    Dobro dosao. Da ti bude srecno i dugovjecno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA