≫ 

Našli su čudo od aparata na srpskoj njivi i odmah su znali da je prolivena krv: Elektronske naprave zovu u sigurnu smrt (FOTO)

Predviđene kazne za ovakav vid prestupa su od 6 meseci do 3 godine zatvora

  • 6

Krivolov uz korišćenje elektronskih vabilica za prepelice ne jenjava. Od 1. avgusta, kada je počela letnja lovna sezona, pronađeno je više od 40 slučajeva krivolova prepelica uz korišćenje ovih nelegalnih sredstava za masovno uništavanje divljači, saopštilo je danas Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Lovokradica iz Jagodine ubijao životinje, pa ga saterali u ćošak: Dok je bežao od čuvara, zaboravio je jednu "sitnicu" (FOTO)

Samo tokom vikenda koji je za nama zabeleženi su slučajevi krivolova kod Požarevca, Inđije, Surčina, Obrenovca i Vladimiraca. U svim slučajevima su korišćene elektronske vabilice koje sa polja emituju oglašavanje prepelica i zovu ih u sigurnu smrt.

Foto: Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

U Društvu za zaštitu i pručavanje ptica Srbije kažu da bi problem bio lako rešen kada koza ne bi čuvala kupus. Nakaradni Zakon o divljači i lovstvu uređuje ovu oblast tako da lovci sami od sebe štite divljač. U praksi to se svodi na dobru volju pojedinaca. Takođe, šumarsko-lovna inspekcija nije zainteresovana za sprečavanje krivolova ptica što se evidentno vidi iz katastrofalne situacije koju zatičemo na terenu svakog dana.

Predviđene kazne za ovakav vid prestupa su od 6 meseci do 3 godine zatvora, dok se lovačka udruženja mogu tretiti za privredni prestup.

VIDEO: Devojka lovi rubu "golim rukama"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    27. avgust 2018 | 11:47

    Ovi takozvani zastitnici ptica, i njima slicne organizacije su klasican primer one narodne "Lezi 'lebu da te jedem"!

  • đorđe

    27. avgust 2018 | 10:55

    na svojoj njivi imaš pravo koknit šta bilo

  • Milorad

    27. avgust 2018 | 12:50

    Pecam na Moravi, nailazi čamac pored mene i čovek koga znam, pita me kako ide, ja kažem nikako ja pričam ljudima koga sam video na Moravi, a oni mi kažu, on je lovočuvar , a on više decenija najveći krivolovac. Dao sam komentar u vezi koze i kupusa, što je istinita stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA