≫ 

Dobra vest za roditelje koji planiraju 3. i 4. dete: Od sledeće godine dobijaju veliki novac za kupovinu stana ili kuće

Pokrajina je donela odluku da reši stambeno pitanje svim roditeljima koji su rešili da prošire svoju porodicu

  • 16

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenih problema porodicama u Vojvodini, u kojima se počev od 1. januara ove godine rodi treće ili četvrto dete.

Ovako izgleda obrazac za roditeljski dodatak: Koliki su rokovi, šta sve treba od dokumenata i kada otac može da bude nosilac?

Pravo da konkurišu imaju bračne i vanbračne zajednice. Najveći iznos koji će moći da dobiju za kupovinu nekretnina ili za adaptaciju i rekonstrukciju postojećih stanova i kuća biće milion i 200 hiljada dinara. Reč je o još jednoj pronatalitetnoj meri pokrajinske vlade za koju je obezbeđeno 63 miliona dinara.

Konkurs ostaje otvoren u narednih 45 dana, a više informacija o potrebnoj dokumentaciji moguće je naći u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, ili na njihovom sajtu.

(Telegraf.rs/RTV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    31. avgust 2018 | 15:24

    Pokusavaju na sve nacine da te nagovore da pravis masovno decu... samo glup covek noze nastancovati puno dece a da ne moze da im priusti normalno odrastanje a za to u danasnje vreme treba i te kako puno novca jer su stvari za bebe najskuplje!.

  • Imenjak

    31. avgust 2018 | 15:53

    Planiramo i mi trece dete al da se rodi u Nemackoj

  • Marko

    31. avgust 2018 | 17:39

    Bolje da vrate plate trudnicama koje zasluzuju, nego sto im smanjuju i pune budzet na njima . Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA