≫ 

Zmije pojurile žene na groblju u Mačvi, grob ostao neokađen: Da bi prišli mestu gde im počivaju najmiliji, meštani nose hladno oružje sa sobom (FOTO)

Zmije su viđali i drugi meštani, a problem je i nepokošena trava

  • 13

Odlazak na groblje u Mačvanskom Prnjavoru prava je noćna mora za sve meštane - među spomenicima gamižu zmije, skupljaju se psi lutalice, sve je zaraslo u korov i ostrugu, svugde su legu ose i stršljenovi.

Neustrašivi Vladica ponovo u akciji: Ušao u rezervoar za vodu i izronio sa četiri smuka

U subotu su dve meštanke Prnjavora, Slađa i Daca doživele pravu strahotu, kada ih je pojurilo pet zmija, te su bežeći ostavile neokađen grob, nezapaljene sveće, cveće i ceger sa termosom i hranom...

Da bi obišle grobove najmilijih, uputile su se sa kosom, kako bi ispre sebe mogle da raskrče put. I taman kad su pomislile da su odahnule, kad su po starim običajima sve pripremile da okade grob, zapale sveće, stave sveže cveće, poneku jabuku, orah, termos sa kafom, usledila je scena od koje im se digla kosa na glavi.

Foto: Slavica Jovanović

Prema njima zaputile su se ni manje ni više nego pet zmija koje su palacale jezikom. Savladane strahom bacile su termos, ostavile cegere i sve drugo što su pripremile za subotnji dan i počele da trče koliko ih noge nose. Trčale su kao bez duše i ne razmišljujući da se ponovo vrate na groblje po stvari i dugo će pamtiti taj bliski susret sa otrovnicama.

Narod sa groblja beži glavom bez obzira, strahujući da ga ne izujedaju zmije ili psi lutalice. I drugi svedoče da su ovde videli klupko zmija i niko više ne sme da se usudi da ode na groblje ni za živu glavu. Priča se i da je jednog meštanina ujela zmija kada je otišao da zapali sveću roditeljima.

Put za groblje, Foto: Slavica Jovanović

Nesrećni čovek je, priča se, dozivao u pomoć i imao je sreće da je u blizini bila jedna sahrana, pa je imao i ko da mu pomogne. Jer, ko bi ga video na groblju gde su trava i korov toliki da mu prelaze i preko glave.

VIDEO: Kakva hrabrost! Ovaj čovek ne drži rezanca u rukama, ovo su bebe zmije

(Telegraf.rs/Slavica Jovanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qrta

    3. septembar 2018 | 11:16

    Pa i treba da ih pojedu zmije kad su dozvolili da im groblje zaraste u korov i vrzinu. U selima nema komunalne službe već meštani sami treba da održavaju večne kuće svojih najmilijih.

  • Deff

    3. septembar 2018 | 16:56

    Da necete da vam ja dodjem i pokosim...sram vas bilo...

  • Dragia

    3. septembar 2018 | 16:35

    I treba da pojedu sve one koji godinama ne obilaze grobove svojih roditelja. Ne mogu ni 1 godisnje kad dodju iz inostranstva da odu a znaju da pricaju kako je tamo a njihov euro je veliki da plate da to neko uradi. Zato mi koji cesto odlazimo kosimo po 5 ari tudjih grobova. Treba da ih je sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA