≫ 

Novi Zakon o strancima: Ako uđete u brak iz koristi, moraćete dobro da se pripremite, u suprotnom ostajete bez boravišne dozvole

Strancu može biti zabranjen i ulazak u Srbiju

  • 10

Novim Zakonom o strancima koji počinje da važi od 3. oktobra, propisan je i uveden novi institut brak iz koristi gde su navedene okolnosti koje ukazuju da li je takav brak sklopljen iz interesa. Dakle, sve ono što je do sada rađeno u praksi u smislu provera, sada stoji i na papiru zbog čega se mogu očekivati češće kontrole.

Ovo su situacije u kojima žena MORA da odbije PROSIDBU muškarca

NOVI ZAKON O STRANCIMA U AUSTRIJI POREMETIO SRBE: Navala na škole nemačkog jezika, moraćemo da učimo ako želimo život u Beču

- Sve što se kod nas već primenjivalo u praksi, uneto je u ovaj zakon. Policija će i dalje da dolazi na vrata nenajvaljena, postavlja pitanja roditeljima, supružnicima, partnerima i ako se potrefi da bilo kakav detalj roditelji ili supružnici ne znaju, strancu će biti odbijen privremeni boravak. Zato će oni koji blefiraju morati jako dobro da se pripreme - kaže advokat Stefan Mojsić iz advokatske kancelarije "Petrović Mojsić and partners".

Ovo, kako dalje navodi, važi i za one gde na mestu boravka ne zateknu jedno od supružnika.

Nenajavljene kontrole policije Foto-ilustracija: Telegraf

U članu 60. Zakona stoji:

(1) Brakom iz koristi, u smislu ovog zakona, smatra se brak koji je sklopljen sa namerom da se strancu omogući ulazak ili boravak u Republici Srbiji suprotno uslovima propisanim ovim zakonom.

(2) Okolnosti koje mogu ukazivati da je brak sklopljen iz koristi zasnivaju se na postojanju opravdane sumnje da supružnici:

1) ne održavaju bračnu zajednicu;

2) se nisu upoznali pre sklapanja braka;

3) ne daju istinite lične podatke;

4) ne govore jezik koji oboje razumeju;

5) da su za sklapanje braka data materijalna sredstva, osim ako se ne radi o sredstvima koja se daju kao miraz, a supružnici dolaze iz zemalja u kojima je davanje miraza običaj;

6) da postoje dokazi ranijih brakova iz koristi na strani bilo kog supružnika u Republici Srbiji ili inostranstvu.

(3) Privremeni boravak, odnosno produženje privremenog boravka radi spajanja porodice neće se odobriti strancu ako se nakon izvršenih provera koje se odnose na okolnosti sklapanja njegovog braka osnovano može pretpostaviti da je brak sklopljen iz koristi, odnosno da postoji opravdana sumnja da je brak zaključen u cilju odobrenja privremenog boravka.

(4) Odredbe ovog člana se primenjuju i na vanbračnu zajednicu.

Kada otkrije da je brak sklopljen iz koristi, prilikom donošenja rešenja o vraćanju nadležni organ može strancu da izrekne i zabranu ulaska u Srbiju u određenom vremenskom periodu.

Videla sam je tog dana: Teodora progovorila o razvodu Kije i Slobe VIDEO

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    5. septembar 2018 | 11:51

    A,hahahahahahahaha! U Srbiji brak iz koristi😂😂😂😂😂hahahahaha!

  • Oplakacu

    5. septembar 2018 | 10:09

    Jel to zbog srpskog prejakog pasosa?

  • Aha

    5. septembar 2018 | 10:21

    Hahahahaha svi trce u Srbiju da se vencaju za papire,e bas ste me nasmejali a pola Srbije se povencavalo u Austriji i Nemackoj za njihove papire i bolji zivot

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA