≫ 

Šabački vašar više nikada neće biti isti, seli se na drugu lokaciju: Ovo je kraj jedne ere

Polemike su buknule na društvenim mrežama

  • 5

Umesto na Mihajlovcu, gde je organizovan više od jednog veka, Šabački vašar se ove godine seli na novu lokaciju. Dok se na društvenim mrežama vode polemike, u nadležnim službama kažu da će tradicionalni panađur, opevan u pesmama, od sada biti veći i bezbedniji.

Vašar u Šapcu prvi put se pominje u 14. veku, a samo prošle godine, posetilo ga je više od 220.000 ljudi. I pored posipanja šljunkom, zbog niskog terena, kiša mu nikada nije bila dobar saveznik.

Muški vaspitači hit na Čukarici: Roditelji se otimaju oko njih, a oni nam otkrivaju zašto je njihovim klincima vreme u vrtiću omiljeni deo dana (FOTO)

Građani vezani za Mihajlovac Foto: Marko Todorović

Nenad Josić, zakupac prostora, kaže da pozdravlja ideju o preseljenju Vašara na drugu lokaciju i modernizaciji, ali je i zabrinut jer ne zna da li će za kratko vreme moći da se obezbede svi uslovi za rad.

- Nešto me veže za ovaj Mihajlovac. Međutim, sve ide napred pa tako i ova organizacija Vašara, i sad ne mogu da zamerim organizatorima i Gradu, što pokušavaju da poboljšaju -  kaže Živadin Milićević.

Nova lokacija, novi sadržaji Foto: Marko Todorović

Dok neki Šapčani kažu da je Mihajlovac deo tradicije šabačkog Vašara, drugi tvrde da je prostor na kojem je nekada bila kasarna, bolji i lepši.

Šabački vašar, ove godine, zvanično će trajati od 14. do 23. septembra. Novi prostor će infrastrukturno biti bolje opremljen, kažu nadležni. Svaki zakupac imaće vodu, struju i kanalizacionu mrežu. Prostor na Mihajlovcu, rezervisan je za parking.

- Graniče se, razdvaja ih put, ovaj prostor je površine 10 hektara, kao i površina prethodne lokacije, prostor nije izložen podzemnim vodama, nema zadržavanja nadzemnih voda u slučaju kiše, jer za svaki vašar, nažalost, padne kiša u tom periodu. Ovde je velika betonska površina - objašnjava Snežana Đokić, direktorka JKP "Stari grad".

Legendarni vašar sada na novom mestu Foto: Marko Todorović

Na sastanku u Gradskoj kući demantovani su navodi iz pojedinih medija da na prostoru stare kasarne postoji opasnost od bombi i zračenja. Naglašeno je da je nova lokacija bezbednija jer između ostalog, omogućava i lakše kretanje vozila i nadležnih službi.

VIDEO: Kad zaplešu trbušne plesačice i plus se popnu na sto, to ovako izgleda

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dureks

    11. septembar 2018 | 13:52

    Da je narod pametan da niko ne ide na vasar drugacije bi se i oni ponasali,beeeeeeeeeeeeee

  • Inkvizitor

    11. septembar 2018 | 21:12

    Bio sam danas na mestu gde se održavao Gospojinski vašar. Uveliko se radi da se omogući pristojno parking mesto za sve koji dolaze iz drugih mesta Srbije ali i iz okruženja kako ne bi bilo haosa kao do sada. Mesto novog vašarišta zadovoljava kako higijensko-komunalno i vrlo je pristupačno i što je najvažnije omogućava povećanje posetilaca jer ni vremenski uslovi neće sprečiti njihov dolazak ili jednostavno nema više mulja lokvi od kiše i kaljavog druma. Bravo za sadašnje rukovodstvo Šapca.

  • Šapčanin

    11. septembar 2018 | 12:12

    Nekad bilo vašarište, a sad parkirališta.... Valjda vam je jasno zbog čega su ga pomerili! Iskreno kao Šapčanin, pitam se kada će da naprave komisiju da otimaju višak dvorišta da bi napravili i prodali parking mesto... U šapcu i kontejneri stoje na parking mestima nebi li se prodao parking dok se prazni kontejner.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA