≫ 

Prve slike oštećenog aviona na Aerodromu "Nikola Tesla": Razrovao pistu, sve više letova kasni, a sati će biti potrebni da se problem sredi

Svi letovi čiji je polazak bio zakazan za jutro su pomereni

  • 17

Broj letova čiji let kasni u polasku sa Aerodroma Nikola Tesla raste iz minuta u minut, desetak aviona čije je sletanje bilo planirano za jutro preusmereno je na druge aerodrome, dok mnogi nisu ni poleteli. 

Zatvoren Aerodrom "Nikola Tesla": Avion iz Kaira pokvaren satima stoji na pisti, 21 let iz Beograda kasni

Egipatski avion blokirao je poletno-sletnu pistu aerodroma u Beogradu Foto: Tangosix.rs

Broj letova koji kasne u polasku već je skočio sa 21 rano jutros, na 29, a kako stvari stoje, blokada aerodroma bi mogla da se oduži, pa da umesto najavljena dva sata, koja su već istekla, mogla bi da potraje i do 11 sati.

Avion na pisti, Foto: Wikimedia, Flight radar, Tangosix.rs

Čini se da je avion, koji je pri sletanju uništio sve točkove, oštetio i pistu, zbog čega poletanja za sada nisu bezbedna. Na Aerodromu Nikola Tesla kažu da ulažu maksimalne napore da srede problem, ali da je uklanjanje aviona otežano zbog stanja u kom se nalazi.

Na vodećem sajtu za praćenje letova vidi se kako avion stoji na pisti.

Avion na pisti, Foto: Flight radar

Putnici se obaveštavaju da informacije o statusu svog leta potraže na www.beg.aero, kao i na telefon službe informacija 209-4444 ili u izabranoj avio-kompaniji.

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" ostaće do daljeg zatvoren potvrdio je i izvršni direktor aerodroma Žarko Suvačarov, a vazduhoplovi drugih kompanija preusmeravaju se na Niški i na aerodrome u susednim državama u regionu.

- Sam postupak uklanjanja aviona zahteva ozbiljniju pripremu i dugotrajniju aktivnost. Tako da sigurno u narednih nekoliko sati aerodrom neće biti otvoren za javni avio prevoz - rekao je Suvačarov za RTS.

VIDEO Pakao uživo: Putnik srušenog aviona u Pretoriji snimio trenutak pada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • a moglo je

    12. septembar 2018 | 08:58

    ipak treba druga pista

  • Mara

    12. septembar 2018 | 08:47

    Bogu hvala te se nije srusio i nije bilo povrijedjenih bravo za pilota sto je uspio da se spusti. Ostalo sve ce se nadomjestit.Te da su nam.politicari i sefovi drzava tako precizni i tacni kad nam daju obecanja.

  • Biljka

    12. septembar 2018 | 09:15

    Otkud prazan avion da sleti na nas aerodrom? Kako moze da ostecen poleti i to prazan? Sve je to cudno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA