≫ 

Šta se dešava sa turističkom agencijom "SAB travel" koja je prevarila hiljade putnika?

Na adresi agencije registrovane su čak tri firme, ali trenutno ne prodaju turističke aranžmane

  • 2

Nekoliko hiljada putnika koji su uplatili letovanje preko turističke agencije S.A.B. travel ostalo je bez letovanja jer je agencija otkazala sva ugovorena putovanja.

Agencija SAB travel otkazala je sva ugovorena putovanja do kraja sezone, jer, zbog neizmirenih obaveza sa inostranim partnerima, nije bila u mogućnosti da putnike smesti u smeštajne objekte. Osim toga, kada su ljudi ostali bez aranžmana, agencija nije bila u mogućnosti ni da im vrati uplaćeni novac.

U Turističkoj inspekciji objašnjavaju da je zbog svega navedenog ovoj agenciji oduzeta licenca, a protiv njenog vlasnika podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Oko 700 turista koje je prevario SAB travel nije ni zatražilo odštetu: Evo kada definitivno počinju isplate oštećenima

Ipak, u Ministarstvu turizma objašnjavaju da gubitak licence ne znači automatski ključ u bravu.

SAB je prevario hiljade turista, Foto: Unsplash/Serhat Beyazkaya

- Agencija može da nastavi da radi kao posrednik, odnosno da nudi i prodaje turistička putovanja drugih organizatora, uz obavezu da se registruje kao posrednik, ili može da se bavi nekom drugom delatnošću za koju ispunjava propisane uslove - kažu inspektori.

S.A.B. TRAVEL DOO nije registrovan kao posrednik, ali to nije jedina "SAB" firma. Tu je i privredno društvo S.A.B. INTERNATIONAL DOO BEOGRAD sa sedišem u Deligradskoj 9, kao i privredno društvo S.A.B. TRAVEL SERVICE DOO BEOGRAD, sa sedištem u Novom Beogradu, sa ogrankom u malopre pomenutoj Deligradskoj. Ovo privredno društvo poseduje licencu za organizovanje putovanja, kao i propisanu garanciju putovanja, ali se isto ne bavi delatnošću turističke agencije.

Vlasnik "SAB travela" otvara novu agenciju, samo menja grad

- Kako su sva tri privredna subjekta registrovana na istoj adresi u Beogradu, Deligradska broj 9, turistički inspektor je dana 11. septembra 2018. godine proverom na licu mesta utvrdio da se na ovoj adresi ne obavlja delatnost turističkih agencija, niti druga delatnost, da su poslovne prostorije zatvorene, sa spuštenim roletnama i bez tragova obavljanja delatnosti - kažu za Telegraf u Turističkoj inspekciji.

Protiv agencije su podnete prekršajne prijave, Foto: Pixabay

Iako je bilo pritužbi da SAB travel i dalje prodaje aranžmane za letovanja, proverom ponude na sajtu agencije utvrđeno je da ne može da se rezerviše ponuda koja se odnosi na evropske gradove, zimu 2018. i egzotična putovanja.

Prekršajni postupak pokrenut je u Prekršajnom sudu u Beogradu, a obaveštena je i Uprava kriminalističke policije, ali Sektor turističke inspekcije još nema informaciju o ishodu ovih prijava.

VIDEO: Uhapšen prevarant koji je lagao da posluje u "Beogradu na vodi"

(Gorica Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sab osteceni putnici

    12. septembar 2018 | 18:24

    Hvala vam sto ste objavili ovaj tekst, vi ste jedini reagovali a poslala sam svim vecim medijima. Sve sto sam poslala je apsolutno tacno. Kada se proculo za nasu grupu "Sab osteceni putnici" odmah je u grupu uslo par stotina turistickih radnika i subagenata jer se boje da ih ne tuzimo. Kada je covek objavio da je zvao Sab, da rade, i kada smo se dogovorili da cemo alarmirati novinare, verovatno im je neko dojavio da se primire pa su sada naravno zatvoreni, sto nije tacno.

  • ana

    16. septembar 2018 | 16:44

    Kada ce i u kom iznosu poceti isplata obestecenja nas prevarenih putnika S.A.B.Travela?Ali,stvarno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA