Zbog stava da "žena poslodavcu treba da radi, ne da rađa", Mileni Antić preti smanjenje naredne tri plate

U najgorem slučajum ona može biti smenjena sa mesta načelnika Odseka

  • 46

Na koji način će biti sankcionisana Milena Antić Janić, načelnica Odseka za poslove u oblasti populacione politike i finansijske podrške porodici pri Ministarstvu za rad, u sredu niko od nadležnih nije imao zvaničan odgovor.

Ministarstvo rada će predstavnicu kazniti zbog izjave o trudnicama, a ona tvrdi: "Uplašila me je reakcija novinarke, zaista nisam tako mislila"

Ministar Zoran Đorđević je posle burne reakcije javnosti na njenu izjavu da su "poslodavcima žene potrebne da rade, a ne da idu na bolovanje", ekspresno reagovao i najavio da će ona zbog ovih reči izgovorenih na nacionalnoj televiziji morati da snosi posledice. Međutim, o kakvoj kazni je reč i da li će je uopšte biti, odlučiće disciplinska komisija.

Ministar Zoran Đorđević, Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Kako je "Novostima" nezvanično rečeno u ovom Ministarstvu, Mileni Antić Janić bi najverovatnije mogla biti umanjena plata u naredna tri meseca, a u najgorem slučaju može biti smenjena sa mesta načelnika Odseka. Prilikom preduzimanja mera komisija, koja odlučuje, vodi računa i o dosadašnjem radu zaposlenog i uzima u obzir sve pozitivne i negativne strane iz prethodnog perioda.

Milena Antić Janić je dugi niz godina službenica Ministarstva za rad i važi za vrsnog stručnjaka u oblasti populacione politike. Na mestu načelnika je poslednjih pet godina i učestvovala je u izradi Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    13. septembar 2018 | 09:33

    A sta je lose rekla, pa narvno da poslodavac nije socijalna sluzba, i da hoce da plati radnika koji radi, a ne da pomaze nartalitet u srbiji

  • Djordje

    13. septembar 2018 | 11:17

    Tako se prolazi u Srbiji kad govoris istinu!?

  • Djordje

    13. septembar 2018 | 09:17

    Kakav stav???zena je rekla precutnu istinu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA