Grad Novi Sad ulaže značajna sredstva u obrazovne ustanove (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je tu obrazovnu ustanovu i tom prilikom naglasio da najveću progresiju, iz godine u godinu, u gradskom budžetu prave upravo kapitalni projekti u oblasti obrazovanja

  • 0

Tokom proteklih pet godina, u cilju poboljšanja uslova za rad u OŠ ''Jovan Dučić'' u Petrovaradinu iz gradskog budžeta uloženo je oko 81,5 miliona dinara.

Obeležen jubilej društveno odgovornog programa ''Zajednici zajedno'' (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je tu obrazovnu ustanovu i tom prilikom naglasio da najveću progresiju, iz godine u godinu, u gradskom budžetu prave upravo kapitalni projekti u oblasti obrazovanja.

- U oba objekta ove škole, i u Preradovićevoj ulici i u Malinovoj, uložena su značajna sredstva u cilju poboljšanja energetske efikasnosti i uslova za rad sa učenicima. Nabavljena je nova oprema, sanirani su krovovi, fasade, kotlarnica, a obezbeđen je i urbani mobilijar, kao i sportski tereni i sadržaji. Na sremskoj strani, u Petrovaradinu, investirali smo u izgradnju sportske hale, a dva miliona evra do sada je uloženo u obnovu fasada u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Foto: Andrej Pap

To je siguran znak da Grad Novi Sad ne doživljava Petrovaradin kao neko predgrađe, već je za nas to ravnopravni deo našeg grada. Razvijamo komunalnu i putnu infrastrukturu na ovoj teritoriji, ali puno je još posla pred nama. Nastavićemo da pratimo aktivnosti i potrebe škole ''Jovan Dučić'', u kojoj je, na opšte zadovoljstvo, ove godine upisano 38 đaka više nego prošle – naglasio je gradonačelnik Vučević.

On je takođe rekao da su planovi u oblasti unapređivanja sektora obrazovanja veliki, a da je trenutno najveći projekat izgradnja novog objekta muzičke i baletske škole. Međutim, kako je istakao, radi se na pospešivanju uslova za rad i u OŠ ''Ivo Lola Ribar, OŠ ''Veljko Vlahović'' u naselju Šangaj, priprema se dokumentacija neophodna za realizaciju radova na proširenju objekta OŠ ''Prva vojvođanska brigada'', kao i objekta Medicinske škole, i još mnogo toga.

Foto: Andrej Pap

Direktorica OŠ ''Jovan Dučić'' u Petrovaradinu Ružica Pavlović zahvalila je Gradu Novom Sadu na podršci i uloženim sredstvima, jer je, kako je ocenila, to rezultiralo povećanim brojem upisanih učenika, a bez odliva u gradske škole, kakav je bio slučaj ranijih godina.

Foto: Andrej Pap

- Trudićemo se da dobrim rezultatima iskažemo zahvalnost svima koji su doprineli da naša škola bude među najboljim u gradu – zaključila je Ružica Pavlović.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA