≫ 

Jovana sa Mlave i Milesa iz Ljiga dobile ozbiljnu konkurenciju: Zgodni momci iz Koceljeve su u top formi i treniraju za seoske olimpijske igre (VIDEO)

Uzbrdo-nizbrdo od bašte do šume, povuci, ponesi i po suncu i po snegu - posla uvek ima

  • 4

Za osvajanje olimpijskih medalja poljoprivrednicima nisu potrebne posebne pripreme, kažu meštani Koceljeve koji su ovog vikenda bili domaćini Republičkih seoskih olimpijskih igara. Oni stiču sportsku kondiciju i dobijaju snagu u svakodnevnom radu, piše rts.rs.

Atraktivna Milesa se uključila uživo sa njive, pokazala momcima kako se balira slama, a oni su bacali identične komentare (VIDEO)

Tamnavsko pobrđe im je teren, a njiva i okućnica teretana. Uzbrdo-nizbrdo od bašte do šume, povuci, ponesi, i po suncu i po snegu - posla uvek ima.

- Utovarimo i istovarimo po 20-30 metara drva. Bolji trening nam ne treba - kaže Nenad Ilić. Šljivom su sušare napunili u junu, kazane će ovog meseca, a do kraja nedelje i ambare kukuruzom.

Seksi Jovana u bašti napravila teretanu: Za vežbe koristi luk, a kada joj budete videli telo i vi ćete početi da sadite, pardon, vežbate (VIDEO)

- Za seljaka i vrednog poljoprivrednika svakog dana ima posla od ujutru do uveče. Seljak ne radi nedeljom, crvenim slovom i na dan slave - rekao je Božidar Radovanović koji, kako ističe, snagu crpi iz zemljoradnje i zdrave, prirodne hrane sa sela.

Utovarimo i istovarimo po 20-30 metara drva. Bolji trening nam ne treba - kaže Nenad Ilić; Foto: Youtube/Printscreen

Od rada, kažu, imaju duplu korist - prihod i kondiciju. Za više od 17.000 obradivih hektara u opštini, svako domaćinstvo ima bar jednog poljoprivrednika-sportistu. Spremni su i za vile i za teglu.

- Igramo fudbal, stoni tenis, basket, sve to, ali kad se dođe na imanje ovo je najbolji rekvizit - rekao je Aleksandar Đurić pokazujući vile.

Zagorka Ilić ističe da se pojede sve što se spremi.

NI TRAKTOR NI ŠLEP-SLUŽBA

- I vredni su i radni i jedu. Spremam zimnicu, 300 tegli sam spremila - sve se to pojede - kaže Zagorka.

Od domaće volje i snage korist imaju i gosti i prolaznici. Za pomoć na koceljevačkim zaseocima ne treba ni traktor ni šlep-služba.

- Dizali smo pre neki dan traktor sa prikolicom od 1.600 kila, ima se snage, može se -  kaže Ivan Nikolić.

Sportski duh koceljevačke desetočlane ekipe težak je skoro tonu i po.

Pogledajte Koceljevčane:

VIDEO Prelepa Srpkinja balira seno i time se ponosi:

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA