≫ 

Polunag muškarac u crvenom "pikapu" pokušao da otme devojčicu u Novom Sadu: U poslednji čas mu se istrgla iz ruku i pobegla

Devojčica je virila iz zaklona u nadi da će videti tablice na autu kako bi kasnije lakše identifikovali napadača

  • 1

Za sada nepoznati muškarac pokušao je da otme dvanaestogodišnju devojčicu koja je Išla na nastavu u Osnovnu školu "Jožef Atila" u novosadskom naselju Telep.

Kako saznaje "Blic", incident se dogodio juče oko 13 časova u blizini nasipa u pomenutom naselju gde je prema nezvaničnim informacijama jedan polunag muškarac iz crvenog pikapa nepoznate marke i bez registarskih oznaka pokušao da zgrabi prestravljenu devojčicu i uvuče je u auto.

Na Čukarici za mesec dana 4 pokušaja otmice dece: Iza svega se krije jeziva istina

Majka nesrećne devojčice Andrea K. kaže da se ona na sreću istrgla iz ruku napasnika i preko nasipa pobegla u susednu ulicu gde se sakrila.

- Dete nam je na sreću dobro i nadamo se da neće imati nikakve traume. Jako se uplašila. Ona je jedno dobro i razumno dete. Bila je u tom strašnom trenutku toliko pribrana da je onako sakrivena virila iz zaklona u nadi da će videti tablice na autu kako bi kasnije lakše identifikovali napadača, ali tablica nije bilo ni sa prednje ni sa zadnje strane – prepričava nam uzrujana majka.

Kaže da su dobili punu podršku od nadležnih u policiji, stručnih službi Centra za socijalni rad i zaposlenih u školi koju pohađa njena ćerka te da se nada da će napasnik biti pronađen i da će ovaj incident uspeti brzo da zaborave zarad dobrobiti svoje ćerke.

Novosađane je uzbunilo i saopštenje Saveta škole koje je stiglo roditeljima preko vajber grupe u kome se pozivaju da paze na svoju decu.

- Poštovani roditelji! Molimo vas iz bezbednosnih razloga da skrenete pažnju deci da na putu do kuće i do škole ne prilaze i ne komuniciraju sa nepoznatim osobama. Unapred hvala na saradnji! Devojčica je danas napadnuta na putu do škole – navodi se u saopštenju Saveta škole.

Direktor OŠ "Jožef Atila" Dragan Utržan potvrdio je da je došlo do nekog incidenta, ali da ne zna nikakve detalje.

- Od policije smo saznali da je došlo do nekog incidenta i istraga je u toku. Svi smo uznemireni zbog toga. Naši nastavnici, pedagozi i psiholozi će ponovo razgovarati sa učenicima i roditeljima o temi bezbednosti na čemu naša škola insistira već dugi niz godina. Stalno radimo na edukaciji kako bi sprečili ovakve incidente. Nadamo se da devojčica neće imati nikakve traume i naši stručnjaci biće na raspolaganju njoj i njenoj porodici koliko god to bude potrebno i pružićemo im svu neophodnu pomoć - rekao je Utržan.

Policija se još nije oglasila povodom ovog incidenta, a kako nezvanično saznajemo nadležni u Policijskoj upravi Novi Sad primili su poziv telefonom u kome je prijavljen ovaj slučaj.

- Čitav slučaj je izuzetno delikatan i postoje određene oprečne informacije o tom incidentu. Intenzivna istraga je u toku, uzeti su iskazi od roditelja i devojčice i sve se detaljno proverava u saradnji sa Tužilaštvom i stručnjacima Centra za socijalni rad – kaže izvor "Blica" u policiji.

VIDEO: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ccc ccc xxx

    5. oktobar 2018 | 09:33

    Na svakom skotu , koji posegne za detetom , primeniti Dusanov zakonik uz kastraciju i ostalo . Sve najgore sto moze , I KRAJ !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA