Ambasador Kube posetio Novi Sad (FOTO)

On je rekao da je Novi Sad veoma otvoren za međunarodnu saradnju i spreman da pruži pun doprinos tradicionalno dobrim odnosima prijateljskih zemalja Srbije i Kube

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Kube u Srbiji Nj.E. Gustava Trista del Toda. Tom prilikom gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu naglasivši da je izuzetno zadovoljan zbog njihovog prvog susreta.

Počela 51. međunarodna sajamska manifestacija ''LORIST"

On je rekao da je Novi Sad veoma otvoren za međunarodnu saradnju i spreman da pruži pun doprinos tradicionalno dobrim odnosima prijateljskih zemalja Srbije i Kube.  Na sastanku u Gradskoj kući zvaničnici su razgovarali o mogućnostima razvijanja saradnje u oblastima ekonomije, kulture, zdravstva i turizma.

Foto: Jaroslav Pap

Takođe, istakli su značaj festivala Kubanero salsa, koji Grad podržava, a koji već 11 godina doprinosi popularisanju kubanske kulture u Novom Sadu, i razmatrali moguće nove oblike kulturne razmene. Obostrano je prilikom susreta iskazana volja za bližu saradnju u okviru širokog spektra aktivnosti Novog Sada kao Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA