≫ 

Beba ostavljena ispred crkve u Čajetini: Napustili su je nekoliko sati nakon što se rodila

Bebu je rano jutros pronašla žena koja je šetajući psa

  • 16

U porti crkve Svetog Arhangela Gavrila, u centru Čajetine, jutros je pronađena beba teška tri kilograma, koja je, posle ukazane lekarske pomoći u čajetinskom Domu zdravlja i užičkoj Bolnici, dobrog opšteg stanja.

Muško novorođenče teško tri kilograma, najpre je zbrinuto u čajetinskom Domu zdravlja, a potom prebačeno na Odeljenje neonatologije u užičkoj Bolnici.

Čitulja u novinama dirnula je celu Srbiju: "Neka je večna slava vrhovnom komandantu srpske vojske"

Beba je zbrinuta u bolnici Foto-ilustracija: Profimedia

Bebu je rano jutros pronašla žena koja je šetajući psa, prolazila pokraj crkve. Ona je pozvala najbližeg, parohijskog sveštenika, a potom i lekare.

- Beba je vakcinisana protiv hepatitisa. Dobila je vitamin Ka, koji se redovno daje, standardna procedura za se novorođene bebe i zaštićen je protiv tetanusa, jer je beba rođena van porodilišta najverovatnije - kaže doktor Đorđe Joković, pedijatar.

Po prvim i nezvaničnim informacijama, bezbednosne kamere obliženjeg lokala zabeležile su sinoć automobil koji se nakratko zaustavio ispred crkve, a onda samo produžio dalje.

- Mi smo sa naše strane preduzeli mere, pokrenut je odgovarajući postupak, ali će naša aktivnost zavisiti od drugih, od zvaničnog izveštaja koji ćemo dobiti - navodi Pajo Bogdanović, direktor Centra za socijalni rad u Čajetini.

Do okončanja istrage, beba će biti zbrinuta u užičkoj Bolnici.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    9. oktobar 2018 | 18:53

    Zivim u Americi imam zenu i nemamo djece, usvojio bih ga danas kad bi mi ga dali , da mu ucinim zivot boljim i lijepsim

  • DARKO 100%

    9. oktobar 2018 | 18:21

    Naravno da to nije lepo od osobe x sto je uradila ali bolje i da je tu ostavila nego nedaj boze da je zavrsila u nekom kontejneru ili smetlistu.

  • Рајко

    9. oktobar 2018 | 19:02

    Боље тако него абортус или чедоморство. А држава, с обзиром на белу кугу, треба да успостави процедуру за овакве случајеве.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA