Preslatko mladunče lava sa Palića ima deset dana i još nema ime: Među prvim predlozima Simba, Leona, Gospava, Alba, Nala, Lulu (VIDEO)

Ako stvari budu išle kako treba ona će najverovatnije biti mama novoj generaciji lavića, kažu u Zoo vrtu

  • 22

Zvezda je rođena. Mala lavica pravi svoje prve korake desetak dana od dolaska na svet. Majka Džamila skrivala je mladunče od očiju javnosti, a kada ju je miholjsko sunce izmamilo u šetnju, dobili smo priliku da ga snimimo.

- Malecka se lepo razvija. Ima desetak dana, otvorila je oči i počela je da istražuje svet oko sebe“, objašnjava Kristijan Ovari, biolog u Zoo-vrtu „Palić“.

Albanski zoo vrt iz pakla: Neuhranjeni lav u malom kavezu bez oka, drugo mu je puno skrame. A tek da vidite ostale životinje (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

- U suštini brzo napreduje jer je jedinica. Svi smo ushićeni i jako srećni pogotovo što je devojčica i biće jako lep dodatak našoj porodici lavova. Ako stvari budu išle kako treba ona će najverovatnije biti mama novoj generaciji lavića - dodao je biolog.

Mladunče lava rođeno je na Paliću, Printskrin: RTS

U palićkom vrtu prirode procenjuju da će mala lavica za dve do tri nedelje izaći iz volijere. Tada će i posetioci moći da je upoznaju, a svi su pozvani da predlože ime. Na Fejsbuk stranici već su počei da se nižu predlozi: Gospava, Alba, Leona, Savana, Simba, Aster, Nala, Lulu, Luna...

- Najzanimljivija imena ćemo staviti na glasanje na našu stranicu na Fejsbuku i na taj način ćemo dobiti ime koje će ona nositi - najavljuje Vesna Davidović.

Zoološki vrt na Paliću raspisao je i likovni konkurs na temu „Mladunče lava“, a radovi se mogu poslati običnom i elektronskom poštom.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA