Ko baci otpad blizu svete reke Gang, moraće skupo da plati! (FOTO) (VIDEO)

Milioni hindusa žele da umru ili barem da im pepeo ovde bude rasut u Gangu, što je dovelo do velikog zagađenja reke

  • 0

Glavna agencija Indije zadužena za zaštitu životne sredine Zeleni tribunal zabranila je bacanje bilo koje vrste otpada u krugu od 500 metara od najzagađenijih delova Gang, reke koju hinduski vernici smatraju svetom.

Kupaju se i piju vodu svete reke Gang: Ali iz te iste reke se godišnje izvadi 3.000 ljudskih leševa (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Agencija je zatražila od vlada država na severu Indije - Utar Pradeš i Utarahand, da uspostave jasne smernice za ponašanje prilikom verskih aktivnosti koje se obavljaju na obalama reke.

Oni su zatražili od vlada tih država da uvedu novčanu kaznu od 50.000 rupija (680 evra) za bacanje otpada u blizini reke.

Foto: Tanjug/ AP

Pored toga, zatraženo je da područje u krugu od 100 metara od ivice Ganga istovremeno bude zabranjeno za razvojne projekte.

Podsetimo, Hindusi reku Gang smatraju svetom. Milioni hindusa žele da umru ili barem da im pepeo ovde bude rasut u Gangu, što je dovelo do velikog zagađenja reke. Nema toga što Indijci ne bacaju u svetu vodu Gange. Ali, i ono što je nezamislivo u celoj priči je da se iz te reke izvuče čak oko 3.000 ljudskih leševa.

Reka izvire na Himalajima i krivuda Indijom gotovo 2.500 kilometara pre nego što se ulije u Bengalski zaliv. Basen reke Gang izdržava čak 10 odsto svetskog stanovništva. Tu se misli na sve vidove korišćenja vode: gajenje pirinča i drugih useva, uzimanje vode za piće, hvatanje ribe, kupanje i još mnogo štošta.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA