≫ 

Putin će osvojiti nebo novom zveri: MiG 35 je nevidljiv i čuvaće Rusiju od uljeza! (VIDEO)

- Ovo je nova konfiguracija i približava se sposobnostima aviona pete generacije. Ima nove radarske i izviđačke mogućnosti, opremljena je novim oružjem i stelt pokrivkom koja avion čini nevidljivim neprijatelju. To je ono što ovaj avion čini tako atraktivnim - rekao je izvršni direktor korporacije "MiG", Ilja Tarasenko

  • 3

Višenamenski borbeni avion Mig-35 uspešno je izvršio demonstracioni let na aeromitingu MAKS 2017 nadomak Moskve, a ruski zvaničnici kažu da je to prvi Mig-35 spreman za borbena dejstva i biće isporučen Ratnom vazduhoplovstvu iduće godine.

ČIJI SU AVIONI LEPŠI, RUSKI ILI AMERIČKI? Za titulu "Gospodar neba" bore se MiG-29, Su-27, F-15 i F-16!

- Ovo je nova konfiguracija i približava se sposobnostima aviona pete generacije. Ima nove radarske i izviđačke mogućnosti, opremljena je novim oružjem i stelt pokrivkom koja avion čini nevidljivim neprijatelju. To je ono što ovaj avion čini tako atraktivnim - rekao je izvršni direktor korporacije "MiG", Ilja Tarasenko.

Dugoosmišljani naslednik Miga-29 prvi put je poleteo pre deset godina, ali je konstantno dorađivan u cilju da se načini boljim i primamljivijim stranim kupcima, navodi "Raša tudej" (RT).

Trenutna verzija aviona poletela je prošle zime, a na aeromitingu je trebalo da bude deo statične postavke, ali je u poslednjem minutu izdata dozvola za poletanje.

Nakon demonstracionog leta, zamenik ministra odbrane Rusije, Juri Borisov, rekao je medijima da će Mig-35 biti spreman za 2018. godine ukoliko ispuni ovogodišnje testove, prenosi RT.

Komandant ruskog Ratnog vazduhoplnovstva, Viktor Bondarev, rekao je novinarima da "budućnost pripada ovom avionu", dodavši da bi mogao da se koristi za obuku nove generacije pilota.

Januara ove godine, Bondarev je rekao da je Rusija zainteresovana da kupi i do 170 aviona, ali da je primarni cilj aviona strano tržište.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA