Horor u Indiji: Stric mesecima silovao bratanicu (10), sud joj zabranio da abortira

Sud ne dozvoljava pobačaj uz obrazloženje da je devojčica u visokom stadijumu trudnoće, pa bi abortus po nju mogao da imati kobne posledice

  • 2

Vrhovni sud Indije zabranio je devojčici (10), koja je zatrudnila pošto ju je silovao stric, da abortira jer je u 32 nedelji trudnoće, rekao je njen advokat. U skladu s indijskim zakonom prekid trudnoće nije dopušten nakon što fetus navrši 20 nedelja. Pobačaj se može obaviti jedino ako je majka u životnoj opasnosti.

Muslimani bacaju bebe sa krova džamije zbog veoma bizarnog verovanja! (VIDEO)

Potresna scena koja slama i najtvrđa srca: Majka leži mrtva dok dete sedi pored nje i pije mleko iz njenih grudi (VIDEO)

Pre nekoliko nedelja devojčica se žalila na bolove u predelu stomaka, zbog čega su je roditelji odveli u bolnicu na pregled. Ustanovljeno je da je u 26. nedelji trudnoće, kada je po mišljenju doktora prerizično obaviti abortus.

Devojčica, koja potiče iz siromašne porodice, doktoru je kazala da ju je poslednjih sedam meseci više puta silovao stric koji je u međuvremenu uhapšen. Niži sud odbacio je molbu roditelja da se napravi izuzetak i njihovoj kćeri omogući pobačaj zbog njene životne dobi.

Advokat koji zastupa devojčicu obratio se nakon toga Vrhovnom indijskom sudu koji je zatražio mišljenje stručnoga lekarskog tima. Odlučeno je da pobačaj nije dobro obaviti jer je devojčica u visokom stadijumu trudnoće, pa bi abortus po nju mogao da imati kobne posledice.

Foto: Profimedia/ Alamy

- Vrhovni je sud odredio da se trudnoj desetgodišnjakinji omogući najbolja lekarska pomoć u najboljoj bolnici glavnoga grada Punjaba Chandigarhu - rekao je advokat.

Zlostavljanje dece često je u Indiji, a statistički podaci su poražavajući. U Indiji se svakih 155 minuta siluje jedno dete mlađe od 16 godina, a svakih 13 sati dete mlađe od 10 godina. U 2015. prijavljeno je gotovo 11.000 slučajeva silovanja maloletnika, ali aktivisti tvrde da je brojka veća, i da je puno neprijavljenih slučajeva.

Foto: Profimedia/Wavebreak

U 50 ossto slučajeva silovatelj je osoba koju dete poznaje, neretko član porodice. U Indiji živi 240 miliona žena koje su bile prisiljene dsa se udaju pre 18. godine života. 53 odsto dece koja su učestvovala u istraživanju što ga je provela indijska vlada kazalo je da su bili izloženi nekoj vrsti polnog zlostavljanja.

(Telegraf.rs / jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA